İktidarın talimatıyla hareket ediyor

Güncelleme Tarihi:

İktidarın talimatıyla hareket ediyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2009 00:00

CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, Ergenekon duruşmasında avukatlara ayrılan bölüme oturmasına itiraz eden Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel’e, “Düne kadar kendisine talimat verilmemiş savcı, bu konuyu hiç dile getirmedi. 4 kez duruşmaya katıldık, aynı yerde oturduk. Büyük bir ihtimalle savcıya, siyasi iktidar tarafından, bizim bu davayı takip etmemizden duyulan rahatsızlık nedeniyle talimat verildi” yanıtı verdi.

‘Bir yazı göstereceğim’

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Mengü, duruşmada mahkeme yargıcının göstermesi üzerine oraya oturduklarını belirtti. Mengü, “İleriki günlerde size açıklayacağım; bir savcılığın Başbakanlığa yazdığı yazı var” diyerek, şu görüşleri dile getirdi: “O yazı, (Bunun içinde ne kadarını münasip görürseniz, savcılığa bildirin) diye. Savcı Öz’ün, Başbakanlığa hitaben yazılmış bir yazısı var. Bu davanın nasıl bir siyasi dava olduğunu bu açıkça ortaya koyuyor. Eğer savcılık bir olayı inceliyorsa, gizli belgeleri heyet inceler. Ergenekon ile ilgili MİT’in Başbakanlığa yazdığı yazıdan, (Siz istediğiniz kadarını verin) diyor. Yani Sayın Başbakan’ı bilirkişi tayin ediyor.”

O yazıda Öz imzası var

Mengü’nün sözünü ettiği yazıda, savcı Zekeriya Öz’ün imzası bulunuyor. 20 Haziran 2008 tarihinde Başbakanlık Müsteşarlığı’na gönderilen yazıda, MİT Müsteşarlığı’nın Ergenekon yapılanması ile ilgili olarak 19.11.2003’te bilgi aktardığı belirtilerek, “Konu ile alakalı olarak Yüksek Makamınıza sunulan rapor ve belgelerin soruşturmamızın aydınlatılması açısından uygun görüldüğü takdirde dosyamıza konulmak üzere gönderilmesi arz olunur” deniliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!