İKO-AB toplantısı 12 Şubat'ta

Güncelleme Tarihi:

İKO-AB toplantısı 12 Şubatta
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2002 17:57

Dışişleri Bakanı İsmail Cem'in önerisi üzerine, 12-13 Şubat 2002'de İstanbul'da düzenlenecek, Avrupa Birliği (AB) ile İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) üyelerinin katılacağı ''AB-İKÖ Ortak Forumu Toplantısı''na 42 ülkenin katılması bekleniyor.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Diriöz, haftalık bilgilendirmetoplantısında, bugüne kadar elde edilen bilgilere göre, AB-İKÖ Ortak Forumu Toplantısı'na katılacak ülkelerden 26'sının dışişleri bakanı düzeyinde temsil edileceğini bildirdi..

İKÖ

İstanbul'da düzenlenecek toplantıya Bosna-Hersek, Malezya, Katar, Fas, Azerbaycan, Sudan, Mısır, Bahreyn, Umman, Filistin, Yemen, Tunus,Libya ve Ürdün, dışişleri bakanları düzeyinde katılacak.

Kazakistan, Bangladeş, Endonezya, Kuveyt, Kırgızistan ve Pakistan ise toplantıya devlet bakanı, dışişleri bakan yardımcıları ve diğer düzeylerde katılacak.

AB

AB'den ise dışişleri bakanları düzeyinde toplantıya katılacak olanülkeler; İspanya, Avusturya, Hollanda, Belçika, Fransa, İsveç, Litvanya, Estonya, Letonya, Slovenya, Yunanistan ve Almanya olarak sıralanıyor.

İngiltere, Finlandiya, Danimarka, İrlanda, Portekiz, Romanya, Lüksemburg ve Çek Cumhuriyeti ise toplantıda devlet bakanı, dışişleri bakan yardımcıları ve diğer yetkililer düzeyinde temsil edilecek.

GENEL SEKRETERLER

AB-İKÖ Ortak Forumu Toplantısı'na ayrıca, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Walter Schwimmer, Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, İKÖGenel Sekreteri Abdülvahid Belkeziz, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Genel Sekreteri Jan Kubis ve Körfez İşbirliği Konseyi(KİK) Genel Sekreteri Abdurrahman Bin Hamad El Atiya katılacak.

Toplantıya, AB Ortak Savunma ve Dış Politika Yüksek Temsilcisi Javier Solona'nın da katılacağı belirtildi.

ENTELLEKTÜELLER

Bernard Lewis, Eduard Said, Dr. M'hamed Hassine Fantar, Thierry de Montbrial, Prof. Hassan Hanafi, Prens Hassan bin Tallal ve Prof. İlber Ortaylı da İstanbul'daki toplantıya katılacaklar arasında bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!