İkisi de gitsin

Güncelleme Tarihi:

İkisi de gitsin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

CHP Lideri Baykal, kasetin montaj olup olmadığını en iyi Eyüp Aşık ve Mesut Yılmaz'ın bileceğini belirterek, ‘‘Eğer montaj değilse, bulundukları yerleri hemen terk etsinler’’ dedi. Baykal, Türk halkına, Anayasaya ve hukuka saygının bunu gerektirdğini söyledi.

CHP Lideri Deniz Baykal, dün İstanbul'da, ‘‘Başbakan, Eyüp Aşık giderse, ben de giderim korkusunu yüreğinden atsın. Eğer gitmesi gerekirse o da gider. Bant montaj değilse, Aşık ve Yılmaz bulundukları yerleri terk etsinler’’ dedi.

Silivri'de partisinin hazırladığı ‘Kentleşme-Konut-Arsa ve Sürdürülebilir Yerleşim Politikaları’ başlıklı raporun kamuoyuna açıklanması amacıyla düzenlenen toplantıya katılan Baykal, Mesut Yılmaz'ın Eyüp Aşık'ın Çakıcı'yı güvenlik güçlerinden kaçıracak şekilde uyarması konusunda bilgisinin olması durumunda, bunun Eyüp Aşık'ın değil, ‘Mesut Yılmaz’ın konusu ve sorunu' olduğunu belirtti.

Eyüp Aşık'ın Tekel'den sorumlu bir Devlet Bakanı olarak konuyla doğrudan ilgili bakan olmadığını vurgulayan Baykal, ‘‘Bakanın derhal istifa etmesi, ayrılması gerekir. Bunu istemeyenler, böyle bir düzende yaşamaya layık olanlardır. Ancak bizler bakanların güvenlik güçlerine tertip yaptığı bir ülkede yaşamak istemiyoruz. Biz Türkiye'ye terk etmeyeceğiz. Eyüp Aşık bakanlığı terk etsin’’ dedi. Kasetin montaj olup olmadığını anlamanın teknik açıdan mümkün olduğunu söyleyen Baykal, ‘‘Eyüp Aşık ve Mesut Yılmaz, montaj olup olmadığını en iyi kendileri bilirler. Eğer montaj değilse ve Türk halkına, Anayasaya ve hukuka saygıları var ise bulundukları yerleri terk etsinler’’ diye konuştu.

Baykal, televizyonlardan duyulan konuşmanın sıcak, dostane, ‘ağabeyli’ diye konuşma tarzı olduğuna dikkat çekerek, Aşık'ın da, Çakıcı'yı bulunduğu yerden terk etmesi konusunda uyarmasının Yılmaz'ın bilgisiyle yaptığını söylediğini hatırlattı. Baykal, bu konuşmaların muhalefetteyken yapıldığının iddia edildiğini, ancak şu anda iktidardayken yapıldığının da ortaya çıkmış olduğunu söyledi. Baykal, eldeki kaset montaj değilse, bir firarinin, çete yöneticisinin bir bakan tarafından, emniyet güçlerinden kaçırılmış olduğunu söyledi. Baykal, ‘‘Bizi ‘Olur böyle şeyler' diye avutmaya çalışmasınlar. Konunun inceleneceğini, DGM'ye gönderileceğini, komisyonlar kurulacağını’’ söyleyip, dokunulmazlığının kalkacağını konuşurken, Aşık’ın bakanlığının devam etmesinin kabul edilmeyecek bir şey olmadığını belirtti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!