İkinci elde bahar havası

Güncelleme Tarihi:

İkinci elde bahar havası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2007 14:22

Konya'da kurulan ikinci el otomobil pazarında bu yıl ilk kez fiyatlar 500 ile bin YTL arasında yükseldi.

Haberin Devamı

Konya'da ikinci el otomobil alım satımı yapan kişilerden alınan bilgilere göre, her hafta sonu kurulan Sille Oto Pazarı'nda, yıl başından bu yana ilk kez bugün kıpırdanma yaşandı.

Pazardaki satıcılar, Bu hareketlenmenin altında, kışın fazlaca araca ihtiyaç duymayan vatandaşların, baharın gelmesi ve havaların iyiden iyiye ısınmasıyla birlikte, tatile ya da pikniğe gidecek araca sahip olmak istemesinin yattığını düşündüklerini belirttiler.

İkinci el piyasasında tutulan otomobillerin fiyatının 500 ile bin YTL arasında arttığını ifade eden pazardaki otomobil satıcılarından Ferhat Can da, ”Aranan markalar olan Nissan, Toyota Corolla ve Volkswagen'in özellikle 1996 ile 2001 modellerinin satışı hızlı olduğu için müşteriler bugün pazarda bu araçları bulmakta zorlandılar. Bu durum, havaların ısınmasına bağlı hareketlenmenin bariz göstergesi” dedi.

Haberin Devamı

Can, örneğin 2001 model Nissan marka bir aracın, otomobilin bakım durumuna göre 14-16 bin YTL, 1990 model bir Toyota Corolla'nın ise 7.5-9 bin YTL fiyat aralığında satıldığını belirtti.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!