İkinci devlet isteyenler kusura bakmasın

Güncelleme Tarihi:

İkinci devlet isteyenler kusura bakmasın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2013 01:14

Başbakan Tayyip Erdoğan, Türk’ün Kürt’e, Kürt’ün de Türk’e saygı duyacağını belirterek, “2’nci bir devleti isteyenler kusura bakmasınlar. Onlar kendilerine nerede devlet buluyorlarsa, buyursunlar gitsinler. Tek milletiz” dedi. “Kirli bir el anamuhalefet partisini maşa olarak kullanıyor” diyen Erdoğan Mısır’daki olayların ardından “Rabiatül Adeviye” adı verilen Adıyaman’daki hükümet meydanında yapılan toplu açılış töreninde şunları söyledi:

Haberin Devamı

SANDIK MİLLETİN NAMUSUDUR
“Biz sanal gündemlere takılıp kalmayacağız. Sanal gündemlerle uğraşanlar bizi meşgul edemeyecekler. Yakıp, yıkan milletin huzurunu kaçıranlardan olmadık olmayacağız. Kirli işlerin, tuzakların içerisinde olmadık olmayacağız. Sandık milletin namusudur. Molotofkokteyli atanlara sesleniyorum. Kendinize güveniyorsanız sandığa gelin. Sandık demokrasidir, namustur. Bunlar darbecilerle işbirliği yaptıkları için hâlâ darbe çağrısı yapıyorlar. Burası ne Mısır’dır ne de Suriye’dir. Türkiye demokrasi örneği bir ülkedir. Artık halka rağmen iktidar mümkün değildir. Bu topraklar üzerinde her ne yaşandıysa hep birlikte yaşadık. Öyle dönemler oldu ki siz kendi annenizle telefonda dahi konuşamadınız. Kendi şarkılarınızı dahi gizli gizli dinlemek zorunda kaldınız. Siz burada ne yaşadıysanız biz de benzerlerini yaşadık. Rengi ve tonu değişti ama zalim aynıydı, zulüm aynıydı. İpini Türkiye düşmanlarının tutuğu provokatörlerin tuzaklarına düşmeyeceğiz.
KİRLİ BİR EL CHP’Yİ KULLANIYOR
Türkiye genelindeki tüm Alevi kardeşlerime özellikle sesleniyorum. Ana muhalefetin bizzat içinde olduğu kirli bir senaryo sergilenmek isteniyor. Sokaklar yangın yerine çevrilmek isteniyor. Her türlü tahrik yapılıyor. Kirli bir el, ana muhalefet partisini maşa olarak kullanıp, huzursuzluk çıkarmaya çalışılıyor. CHP tarihinde acaba kaç tane cemevi açılmıştır. Dersim’in hesabını veremedi bu CHP. Şimdi kalkıyorlar ülkemi karıştırmak için maalesef bütün vilayetlerimizde huzursuzluk çıkarmaya çalışıyorlar. Bizim huzurumuzu kimse kaçıramaz. Türkiye geçmişte yaşadığı ağır sorunları tekrar yaşamasın istiyoruz. Bizi karanlık geçmişe döndürmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Ekonomide sıçrama yapıyoruz beyler rahatsız oluyor. Meydan bulsalar zil çalıp oynayacaklar. CHP bu.
YAŞAM TARZINA SAYGI GÖSTERECEĞİZ
Birbirimizin yaşam tarzlarına saygı göstereceğiz. Benim başı açık, başı örtülü kardeşim, omuz omuza bu sokaklarda yürüyecekler. Bizi parçalamak isteyenlere karşı hep ‘Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ dedik. 2’nci bir devleti isteyenler kusura bakmasınlar. Onlar kendilerine nerede devlet buluyorlarsa buyursunlar gitsinler. Tek milletiz. Bu nedir? Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Bitti. Kürt Türk’e, Türk Kürt’e saygı duyacak. Yıllardır ölümlerle gündeme gelen Kato Dağı, askerimizin düğüne katıldığı haberleriyle gündeme geliyor. Bunu yeniden bozma gayreti içinde olanlar var. Bu dağlar terörün dağları değildir. Pikniğin halayların yapıldığı dağlardır. Bu huzur, kardeşlik ortamını bozan tarihi bir vebalin altında kalır. Doğu, Güneydoğu gençlerinin kanı üzerinden rant devşirenler, bunun altında ezilirler. Bunun hesabını veremezler. Bu huzur ortamına işte sizler sahip çıkacaksınız. Buna sahip çıktığımız anda evvel Allah ülkenin havası da değişecektir. Silahlar aradan çekilecek, siyaset konuşacak.
BM İPE UN SERİYOR
Suriye’de 110 bin insan öldürüldü. Bir diktatör var orada. Bu diktatör babasının varisi. Çünkü babası da geçmişte aynı katliamı 30 bin civarında yaptı. Bu babasını geçti. Hani dünyanın sesi? BM Güvenlik Konseyi’nin daimi üyeleri hâlâ kararını veremedi. İpe un seriyor. Gücü olanlar burada adımını atmıyor. Türkiye’nin anamuhalefet partisinin lideri çıkıyor ‘Savaşa hayır’ diyor. Sevsinler seni. Sen Çanakkale’de haçlı zihniyetine karşı ‘Hayır’ diyebildin mi? O gün bizim yanımızda Suriyeli, Bosnalı, Müslüman kardeşlerimiz vardı. Burada yüz binlerce insanı öldüren, 7 milyon vatandaşını göçmen hale getiren bir diktatöre karşı buradan birliktelik sesini çıkararak bu ihanete ortak oluyorlar, zulme ortak oluyorlar. Bu topluluk hiçbir zaman zalimlerle
beraber olmadı. Ama biz şuna inanıyoruz. Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste. Mısır’da demokrasi, askeri darbeyle ne yazık ki yıkılmıştır. Biz şu anda bu darbeyi yapanların yanında olamayız. Biz Suriye, Mısır halkının yanındayız. Onlar bizim kardeşlerimiz. Biz onların yanındayız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!