İkili görüşmeler hızlı başladı

Güncelleme Tarihi:

İkili görüşmeler hızlı başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 1999 00:00

Haberin Devamı

DIŞİŞLERİ Bakanı İsmail Cem, AGİT Zirvesi çerçevesindeki ilk ikili görüşmesini Makedonya Dışişleri Bakanı Aleksander Dimitrov ile yaptı. Cem görüşmeden önce basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ‘‘Çok emek verdiğimiz, seferber olduğumuz İstanbul zirvesinin bu güzel başlangıçla ve güzel bir bitimle sona ermesini diliyorum’’ dedi. Makedon Bakan ise ilk temasını Cem'le yapmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, iki ülke arasında ilişkilerin ‘mükemmel’ olduğunu belirtti. Cem, daha sonra Mısır Dışişleri Bakanı Amr Musa ve İsrail Dışişleri Bakanı David Levi ile de görüştü. Mısır Dışişleri Bakanı Musa, ekonomik ve siyasi konuları ele aldıklarını söyledi. İsrail Dışişleri Bakanı David Levi de görüşme öncesinde yaptığı açıklamada, Ortadoğu barış süreci hakkında Cem'e bilgi vereceğini belirtti.

Cem,zirve sırasında Avusturya, Belçika, Ermenistan, Fransa, Güney Kore, İsviçre ve Kanada Dışişleri Bakanlarıyla da ikili görüşmelerde bulunacak.

Kofi Annan 6 gün kalacak

BİRLEŞMİŞ Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan'ın, AGİT Zirvesi dolayısıyla yapacağı Türkiye ziyareti 6 gün sürecek. AGİT Zirvesi'ni açacak olan Annan, liderlerle ikili görüşmeler yapacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!