İki yeni vakıf üniversitesi

Güncelleme Tarihi:

İki yeni vakıf üniversitesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nda, İstanbul'da Okan, Ankara'da Ufuk adını taşıyan iki yeni vakıf üniversitesi kurulması benimsendi.

Komisyonda dün kabul edilen tasarılarla İstanbul'da Okan Kültür, Eğitim ve Spor Vakfı tarafından ‘Okan Üniversitesi’, Ankara'da Türkiye Trafik Kazaları Yardım Vakfı'nca ‘Ufuk Üniversitesi’ kurulmasını öngörülüyor. Okan Üniversitesi bünyesinde fen-edebiyat, mühendislik, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile meslek yüksek okulu ile bilgisayar ve turizm yüksek okulu kurulacak. Ayrıca sosyal bilimler ve fen bilimleri enstitüleri de bulunacak.

Ufuk Üniversitesi'nde ise fen-edebiyat, tıp, eğitim ile iktisadi ve idari bilimler fakülteleri kurulacak. Bu üniversitede, hemşirelik, beden eğitimi ve spor, uygulamalı yabancı diller ile sağlık idaresi yüksek okulları, sosyal bilimler, fen bilimleri, sağlık bilimleri ile trafik kazaları araştırma ve önleme enstitüleri de açılacak.

Lisede ‘insan hakları’

LİSE öğrencileri gelecek öğretim yılından itibaren ‘‘demokrasi’’ ve ‘‘insan hakları’’ konularında eğitilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ilköğretimde, geçen öğretim yılından itibaren verilmeye başlanan ‘‘Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi’’ dersinden sonra, lise öğrencilerinin de ‘‘insan hakları’’ konusunda eğitilmesini kararlaştırdı. MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, lise 3. sınıflarda seçmeli ders olarak okutulacak ‘‘Demokrasi ve İnsan Hakları Dersi’’ öğretim programını hazırladı.

İnsan Hakları ve Demokrasi dersi, seminer niteliğinde işlenecek. Tartışma, soru-cevap, rol, örnek olay, gezi, gözlem, görüşme inceleme ve araştırma yöntemleriyle öğrenme sağlanacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!