İki Suriyeli bakan yardımcısı İstanbul'da

Güncelleme Tarihi:

İki Suriyeli bakan yardımcısı İstanbulda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2001 12:02

Suriye Enformasyon Bakan Yardımcısı Fuat Balat ile Suriye Yüksek Öğrenim Bakan Yardımcısı Ömer Karmo, Ortadoğu ve Balkan Araştırmaları Vakfı`nın davetlisi olarak İstanbul`ageldi.

Suriye Havayolları`na ait bir uçakla Şam`dan gelen bakan yardımcıları, Vakıf Başkanı Emekli Büyükelçi Güner Öztek tarafından karşılandı.  

Suriye Enformasyon Bakan Yardımcısı Balat, Atatürk Havalimanı VIP Salonu`nda yaptığı açıklamada, Boğaziçi Üniversitesi`nde (BÜ) yarın bir konferans vereceklerini ve Suriye-Türkiye ilişkilerini anlatacaklarını belirtti. Balat, ``Yeni bir anlayışla ilişkilerimizi daha da geliştireceğimize inanıyorum`` diye konuştu.  Türkiye-Suriye ilişkilerinin bin yıllık bir geçmişi bulunduğunu ifade eden Balat, şöyle devam etti:  

``Aramızda çok ortak paydalar var. Bu ortak hususlardan hareketle iki ülke ve halkları yararına çok şeyler yapabileceğimize inanıyorum. Bu işleri yapmak için biraz geciktik ama bu tür temaslar yoluyla aradaki zamanı telafi edip ilişkilerimizi geliştireceğiz. Konuşarak bütün sorunların düzeleceğine ve ilişkilerin gelişeceğine inanıyorum`` 
     
TÜRK ÜNİVERSİTELERİYLE İLİŞKİ
     
Suriye Yüksek Öğrenim Bakan Yardımcısı Ömer Karmo da, ilişkileri geliştirmenin en iyi yolunun kültürel yakınlaşma olduğunu söyledi.  Aynı zamanda üniversitede öğretim üyesi olduğunu da belirten Karmo, Suriye`de yükseköğrenim konusunda bir devrim gerçekleştirdiklerini kaydetti.  

Suriyeli gençlerin, Türkiye`deki gençler gibi üniversiteye gitmekte istekli olduğunu anlatan Karmo, ``Yakın bir zamanda açıköğrenime başlıyoruz ve ardından özel üniversiteler gündeme gelecek. Bu bakımdan Türk üniversiteleriyle daha fazla ilişki kurmak istiyoruz`` dedi.  

Karmo, 2002 yılının Mart ayında Suriye Yüksek Öğretim Bakanı`nın Türkiye`yi ziyaret edeceğini ve iki ülke üniversiteleri arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi için temaslarda bulunacağını bildirdi. Türkiye`de çok sayıda Suriyeli gencin yüksek öğrenim gördüğünü ifade eden Karmo, bunların eğitimlerinden ve aldığı neticelerden çok memnun olduklarını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!