İki subayın tutukluluğuna itiraz edildi

Güncelleme Tarihi:

İki subayın tutukluluğuna itiraz edildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2009 15:33

ESKİ Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Metin Ataç ile halefi Oramiral Eşref Uğur Yiğit'e suikast düzenleneceği iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında cezaevine gönderilen bir yarbay ve bir teğmenin tutuklanmasına itiraz edildi.

Yarbay ve teğmen 5 Aralık'ta Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilmişti. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Süleyman Pehlivan'ın sorguladığı iki askeri personel terör örgütü üyesi olmak suçundan tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilmişti. Nöbetçi İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden sorgulanan şüpheliler cezaevine gönderilmişti. Bugün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen yarbay ile teğmenin avukatı İhsan Nuri Tezel, karara itiraz etti. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz dilekçesi sunan avukat İhsan Nuri Tezel, tutuklama kararının kaldırılarak müvekkillerinin serbest bırakılmasını istedi.

NARKOTİK OPERASYONU OLARAK BAŞLADI

Emniyete gelen bir ihbarı değerlendiren İstanbul Narkotik Şube ekipleri İstanbul ve Kocaeli'nde çeşitli adreslere Temmuz ayında eş zamanlı operasyon düzenlemişti. Uyuşturucu madde bulmak için düzenlenen operasyonda yaklaşık 500 gram patlayıcı madde (TNT) ele geçiren polisler soruşturmayı İstanbul Terörle Mücadele polisine devretmişti. Aynı adreslere yapılan operasyonlarda ele geçirilen TNT ile oramiraller Metin Ataç ve Eşref Uğur Yiğit'e suikast düzenleneceği iddia edilmişti. İddialar üzerine Gölcük‘te görev yapan teğmenler Sinan Efe Noyan, Alperen Erdoğan, Faruk Akın, Tarık Ayabakan, Ülkü Öztürk‘ün de aralarında bulunduğu 10 askeri personel terör örgütüne üye olmak iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!