İki sivri liste dışı

Güncelleme Tarihi:

İki sivri liste dışı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 1999 00:00

Haberin Devamı

MGK kararı üzerine harekete geçen hükümet, seçim kampanyalarındaki din istismarını yakın takibe almaya hazırlanırken, FP Genel Başkanı Recai Kutan, din istismarı yapmayacaklarına ilişkin taahhütte bulundu. FP, bu taahüdünün ardından önemli bir adım daha attı ve laiklik karşıtı söz ve eylemleriyle kamuoyunun tepkisini çeken isimleri aday göstermeme kararı aldı.

FP Genel Başkanı Recai Kutan, ‘‘FP çalışmalarını Anayasa ve yasalar çerçevesinde yürütüyor’’ dedi ve partisinin seçim çalışmalarını da aynı şekilde Anayasa ve yasalar çerçevesinde yürüteceğini açıkladı. ‘‘Partiler içinde buna titizlikle riayet eden tek parti FP'dir’’ diyen Kutan, kimsenin şu ana kadar dini propaganda yapan tek FP üyesi gösteremeyeceğini de savundu. Kutan, Altındağ Yunus Emre Kültür Merkezi'nde dün yapılan il başkanları toplantısında, Cumhurbaşkanı'nın din istismarıyla ilgili sözlerinin muhatabının kendileri olmadığını söylerken, partisiyle ilgili soruşturma yürüten Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel'in, ‘‘FP, RP'nin devamıdır’’ açıklaması için de, ‘‘Bir yargı mensubunun böyle açıklamada bulunacağına inanmıyorum’’ dedi. Türkiye'de bugün bir ‘‘seçimi erteleme lobisi’’nin işbaşında olduğunu da savunan Kutan, bu lobinin seçimi erteletme amacının yanında seçim sonuçlarını şimdiden tartışmalı hale getirip iptalini sağlamak olduğunu da söyledi.

FP, laiklik karşıtı söz ve eylemleriyle kamuoyunun tepkisini çeken isimleri aday göstermeyecek. FP, ‘laiklik elemesi’ olarak nitelenen bu uygulamasının ilk örneğini de, Atatürk'e ‘hain’ diyen Ağrı eski Belediye Başkanı Zeki Başaran ile Sultanbeyli eski Belediye Başkanı Ali Nabi Koçak'ı aday göstermeyerek sergilemeye hazırlanıyor.

FP yönetimi, Ağrı il örgütünün Başaran'ı ilk sıraya koyan tavrına karşılık, Başaran'ın adaylığını ‘veto’ etti. Sultanbeyli'de askerlerle girdiği Atatürk büstü tartışmasıyla dikkat çeken Koçak da, FP'den İstanbul milletvekili olmak için adaylık başvurusunda bulundu. Ancak, FP'li üst düzey yetkili, Koçak'ın da milletvekili adayı yapılmayacağını söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!