İki profesörün tabancalı kavgası

Güncelleme Tarihi:

İki profesörün tabancalı kavgası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2006 00:00

Erciyes Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü'nde görevli iki profesör arasındaki anlaşmazlık, kavgaya dönüştü. İddiaya göre Prof. Dr. Yahya Güzel, Prof. Dr. Abdullah Çoban'ı ruhsatsız tabancanın kabzasıyla yüzünden yaralandı.

ARALARI bir tezdeki intihal iddiaları yüzünden açık olan ve bu konuda haklarında soruşturma açılan 55 yaşındaki Prof. Dr. Abdullah Çoban ile 41 yaşındaki Prof. Dr. Yahya Güzel, kimya bölümünde kavgaya tutuştu. Kavgada, Prof. Dr. Abdullah Çoban, kime ait olduğu henüz belirlenemeyen 7.65 mm çapındaki tabancanın kabzasıyla yüzünden yaralandı. Araya girenler iki profesörü ayırırken taraflar birbirlerinden şikayetçi oldu.

Prof.Dr. Abdullah Çoban, "Yahya Güzel beni tabancasının kabzasını yüzüme vurarak yaraladı" iddiasında bulunurken, Prof. Güzel de "Abdullah Çoban bana silah çekti. Ben de elinden almak isterken yüzüne geldi" diye konuştu.
/images/100/0x0/55eab4eff018fbb8f8918f6d
Ruhsatsız tabancaya ise polis el koydu. Tabancada yapılan incelemede her iki öğretim üyesinin de parmak izlerine rastlandı.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü, Prof. Dr. Abdullah Çoban ve Prof. Dr. Yahya Güzel’in karşılıklı olarak birbirlerinden şikayetçi olduklarını, dosyanın Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildiğini ifade etti.

REKTÖRDEN SORUŞTURMA

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Utaş, Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü'nde meydana gelen olaya üzüldüğünü, konunun polise intikal ettiğini söyledi. Rektör Utaş, "Polisteki soruşturmanın ve adli işlemlerin sonucuna göre, idari açıdan da biz de soruşturma açacağız. Hiç olmamaması gereken bir olay" dedi.

Olaylara bir makale yol açtı
/images/100/0x0/55eab4eff018fbb8f8918f6f


Erciyes Üniversitesi kampusundaki Kimya Bölümü'nde iki yılda iki kez meydana gelen biri baltalı diğeri tabancalı olduğu iddia edilen olaylara, Fen- Edebiyat Fakültesi yayınında yer alacak bir makaleyle ilgili tartışmaların yol açtığı öğrenildi. Prof. Dr. Şaban Patat, Yahya Güzel, İsmail Yıldırım ve Emin Sarıpınar tarafından hazırlanan kimyasal maddelerle ilgili bir makaleye Prof. Dr. Abdullah Çoban, "Bu çalıntıdır" gerekçesiyle 2003 yılında Üniversite Rektörlüğü'ne, ardından da "Bilimsel hırsızlık yapıldı" gerekçesiyle YÖK ve Cumhurbaşkanlığına suç duyurusunda bulundu. Haklarında soruşturma açılan 4 profesörden Emin Sarıpınar bilimsel hırsızlık suçlamasından beraat etti. Diğer 3 profesör yargılanması ise devam ediyor.

Açığa alındılar


Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Utaş, yazılı bir açıklama yaparak Prof. Dr. Abdullah Çoban ile Prof. Dr. Yahya Güzel’i soruşturma bitinceye kadar görevden uzaklaştırdıklarını bildirdi. Rektör Utaş, yazılı açıklamasında, "Dün Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü'nde hepimizi üzen, münferit bir olay meydana gelmiştir. Olaya isimleri karışan her iki öğretim üyemiz, başlatılan soruşturma sonuçlanıncaya kadar görevden uzaklaştırılmışlardır" görüşüne yer verdi.

Baltalı saldırı

Prof. Çoban, 4 Ocak 2004 tarihinde de yine aynı fakültede Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şaban Patat hakkında, kendisine baltayla saldırdığı iddiasıyla savcılığa şikayette bulunmuştu. Prof. Dr. Çoban, dilekçesinde "4 Ocak Pazar günü fakülteye geldim. O sırada Patat’ın da fakülteye geldiğini gördüm. Arkamdan hakaret ederek baltayla saldırdı ama vuramadı" demişti. Prof. Patat ise böyle bir olayın olmadığını, şikayetin yıpratmak amacı taşıdığını savunmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!