İki kardeşin şok ifadesi

Güncelleme Tarihi:

İki kardeşin şok ifadesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2010 15:49

SAKARYA’da geçen yıl biri 8, diğeri de 14 yaşında olan iki kızına eşinin ölümünden sonra tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanan babanın duruşması sürerken; iki kardeş mahkemede babalarının yanı sıra kendilerine amcalarının da tecavüz ettiğini iddia etti.

İddialara göre 2009 yılının Ocak ayında anneleri vefat eden üç kız kardeş 8 yaşındaki A.K., 14 yaşındaki P.K. ve 16 yaşındaki T.K., 53 yaşındaki babaları F.K.’yle birlikte yaşamaya başladı. Küçük kızlardan en büyüğü olan T.K., babasının kardeşlerini sık sık alarak fındıklıktaki kulübeye götürmesi üzerine şüphelenerek durumu kardeşi A.K.’ye sordu. Babasının kardeşlerine orada tecavüz ettiğini öğrenen T.K. olayı okuldaki öğretmenlerine anlatınca, baba jandarma tarafından gözaltına alınarak tutuklandı.

Sakarya Cezaevi’ne gönderilen baba hakkında Ağır Ceza Mahkemesi'nde çocuklara nitelikli cinsel istismar suçundan 40 yıl hapis cezası istemiyle açılan davanın son duruşmasında kardeşler 1.5 yıl süren tecavüzü tüm ayrıntılarıyla anlatırken, amcalarının da kendilerine tecavüz ettiğini öne sürdü. Mahkeme bu sözler üzerine amca hakkında da Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.
Kız kardeşleri dinleyen psikolog Meryem Kaya ise iki kardeşin yaklaşık 1.5 yıl süren tecavüz sonrasında travma geçirdiklerini söyledi. Psikolog Kaya, “Babalarının neler yaptığını sorduğumda ağlama nöbeti geçiriyorlar. Babalarının kendilerine tecavüz ettiğini açık bir şekilde ifade ettiler. Amcalarının evinin yakın olması nedeniyle amcalarının da gelerek kendilerine tecavüz ettiğini kızlardan büyük olanı söyledi” diye konuştu.

Mahkemede dinlenen baba F.K. ise suçlamaları kabul etmeyerek kızların kendisine iftira attıklarını söyledi. Ancak iki kardeşle ilgili olarak gelen doktor raporunda ise uzun zamandan beri tecavüze uğradıkları belirlendi. Mahkeme tecavüzle suçlanan amca M.K. içinde Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!