İki kan davası iki farklı son

Güncelleme Tarihi:

İki kan davası iki farklı son
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2012 22:37

İki farklı kan davası, iki farklı sonuç… Biri Kahramanmaraş’ta yaşandı. İftar yemeği 43 yıllık husumetin son bulmasına vesile oldu. Diğeri ise Diyarbakır'da. Kız kaçırma meselesi yüzünden akrabaları birbirine girdi. İki kişi öldü, 8 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Afşin ilçesine bağlı Büyüktatlı beldesinde 43 yıl önce iki aile arasında başlayan husumet, iftar yemeğinde son buldu. Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan ve Büyüktatlı Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Kara'nın girişimleriyle aralarında 43 yıllık husumet bulunan Topal ve Karakoyun aileleri iftar yemeğinde bir araya geldi. İftar öncesi iki aile fertleri birbiriyle kucaklaşarak barıştı.

1969 YILINDA BAŞLADI 2012'DE SON BULDU


Yemeğin ardından konuşan Aydoğan, Ramazan ayında iki ailenin küskünlüğe son vermesinin çok önemli olduğuna işaret etti. Yöneticilerin insanların arasında muhabbeti artırıcı projelerin içerisinde olması gerektiğini belirten Aydoğan, husumete son verdikleri için her iki aile fertlerine teşekkür etti. 1969 yılında Topal ve Karakoyun aileleri arasında yaşanan kavgada bir kişi hayatını kaybetmiş, o tarihten sonra her iki aile arasında anlaşmazlık başlamıştı.

Haberin Devamı

TAŞ SOPA BIÇAK VE SİLAHLAR KONUŞTU

Diyarbakır’da 2 kişinin hayatına mal olan kavga ise kız kaçırma meselesi yüzünden çıktı. Aralarında husumet bulunan birbirlerine akraba ’Kalbur’ aileleri arasında sözlü tartışma kısa sürede taş, sopa bıçak ve tabancaların kullanıldığı kavgaya dönüştü. Mahallenin savaş alanına döndüğü kavgada tabancalardan çıkan kurşunla Sezer Kalbur ile İbrahim Kalbur olay yerinde yaşamını yitirdi. Olayda, Namet, Bayram, Mahsun ve Eşref Kalbur’un da aralarında bulunduğu 8 kişi yaralandı. Polisin müdahalesiyle kavga güçlükle yatıştırıldı. Kavgada yaralananlar, götürüldükleri hastanelerde tedaviye alındı. Polis, mahallede güvenlik önlemleri arttırken, olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!