İki günlük bebeğe mide ameliyatı

Güncelleme Tarihi:

İki günlük bebeğe mide ameliyatı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2007 14:27

DENİZLİ'nin Çameli İlçesi'nde erken doğumla dünyaya gelen ve midesi tıkalı olan iki günlük Tayfun Ökten'e Denizli Devlet Hastanesi'nde mide ameliyatı yapıldı. Bebeğin ameliyatı üç saat sürdü.

Çameli İlçesi'ne bağlı Kalonkoz Köyü'nde oturan 23 yaşındaki Narife Ökten ile 31 yaşındaki Erdal Ökten'in iki gün önce erkek bebekleri dünyaya geldi. Anne karnındayken midesi tıkalı olduğu anlaşılınca, henüz sekiz aylıkken, sezaryenle dünyaya getirilen bebek, Acıpayam Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yapılan kontrolün ardından minik Tayfun Denizli Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Tayfun bebeğin tıkalı olan mide çıkışı Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Cem Mehmet Bilen ve ekibi tarafından 3 saat süren ameliyatla açıldı. Denizli Devlet Hastanesi'nde ilk kez yeni doğan bir bebek ameliyat edildi.

Zorlu bir ameliyat geçiren Tayfun bebek, sağlığına kavuştu. Dr. Cem Mehmet Bilen, “Tayfun bebekteki mide tıkanıklığı anne karnındayken fark edilmiş, doktor arkadaşımızın dikkati sayesinde anne ve bebek kurtarıldı.

Ameliyatta pankreas bezinin mide çıkışını kapattığını gördük. 3 saat süren ameliyatla sorunu çözdük” dedi.
Anne Narife Ökten, bebeği sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu söyleyerek, “Bebeğim karnımdayken mide çıkışının tıkalı olduğu belirlendi. Erken doğum yaptım, bebeğim doğduktan iki gün sonra ameliyata alındı. Korku dolu anlar yaşadım ama şimdi çok sağlıklı, mutluyum” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!