İki günde dört müzayede

Güncelleme Tarihi:

İki günde dört müzayede
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2011 00:00

İstanbul’da bu hafta sonu tam dört müzayede var. Türk resminin çağdaş örneklerinden yabancı ressamların eserlerine, ünlü fotoğrafçıların efsane karelerine nadir kitaplara kadar geniş bir yelpazede pek çok eser satışa çıkacak.

BU hafta sonu neredeyse İstanbul’un her köşesinde bir müzayedeye rastlamak mümkün. İlki yaklaşık 10 milyon dolarlık işlem hacmiyle Bali Müzayede’ye ait. 28 Mayıs’ta İstanbul Ritz Carlton Otel’de gerçekleşecek müzayedenin en gözde eseri, Ferruh Başağa’nın Atatürk figürüne yer veren ‘Aydınlanma’ adlı tablosu. Müzayedede Ferruh Başağa, Burhan Doğançay, Mübin Orhon, Selim Turan, Neş’e Erdok, Erol Akyavaş, Fikret Mualla ve Ömer Uluç gibi çağdaş ve modern Türk resminin öncü isimlerine ait eserler yer alacak.

Yabancılar da var

117 sanatçının 293 eseri ile Türk ve dünya çağdaş sanatçılarının yapıtlarından oluşan 16. Beyaz Çağdaş ve Modern Sanat Müzayedesi, 29 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek. Müzayedede Komet, Nejad Melih Devrim gibi ustaların eserlerin yanı sıra, Amerikan neo-ekspresyonizminin öncüsü David Salle, Alman minimalist soyutunun önemli sanatçılarından Imi Knoebel gibi sanatçılar ön plana çıkıyor. Sergilenecek eserler arasında Burhan Doğançay’ın ‘Kurdela’ serisinden ‘Kolaj-Dekolaj’ serisine kadar değişik dönemlerinden 12 adet eseri de yer alıyor. Müzyede pazar günü saat 14.00’te Conrad Hotel’de gerçekleştirilecek.

Ünlü kareler satılıyor

Artium Sanatevi 28 Mayıs tarihinde gerçekleşecek fotoğraf müzayedesi ile, Türkiye’deki müzayedelerde zaman zaman yer alan fotoğrafları başlı başına bir konsept haline getiriyor. Jean Kapudağ yönetimindeki müzayedede 180’in üzerinde fotoğraf ve 80’den fazla fotoğraf sanatçısı severleriyle buluşuyor. Ara Güler, Burhan Doğancay, Tahsin Aydoğmus, Gültekin Çizgen başta olmak üzere; İzzet Keribar, Saygın Dura, Emine Ceylan, Sıtkı Kösemen, Merih Akoğul, İsmet Doğan eserleri müzayedede yer alacak isimlerden yalnızca birkaçı. Miru Kim, Henrik Isakssoon Garnell, Uwe Ommer ise müzayedenin dünyaca ünlü yabancı fotoğrafçılarından. Müzeyede cumartesi günü Artium Modern’de gerçekleşetirilecek.

Antika kitap meraklılarına

Denizler Kitabevi’nin gelenekselleşen Büyük Haftasonu Mezatı 28-29 Mayıs tarihlerinde saat 14.30’da Beyoğlu Galatasaray’daki Hazzapulo Pasajı (Danışman Geçidi) yapılacak. Mezatta, çok önemli sanat kitapları, nadir kitaplar, el yazmalar, objeler satışta olacak. http://www.buyukpazarmezati.com/ adresinde satıştaki tüm kitaplar görülebilir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!