İki dinin özünde birleşelim

Güncelleme Tarihi:

İki dinin özünde birleşelim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2007 00:00

Müslüman 138 akademisyen Papa 16. Benedikt başta olmak üzere Hıristiyan liderlerine bir mektup yazarak barış için iki dinin özünde birleşilmesini istedi. Kuran’dan sure ve İncil’den pasajlara yer verilen mektupta, "İki büyük din arasında barış sağlanmazsa, dünyanın kurtuluşu riske girer" denildi.

İSLAM dünyasının önde gelen 138 akademisyeni, Papa 16. Benedikt ve Fener Rum Patriği Bartholomeos başta olmak tüm Hıristiyan alemi liderlerine açık bir mektup göndererek, "Dünyanın selameti için iki dinin ortak özünde birleşelim, Kuran ile İncil’deki benzerlikleri vurgulayalım. Ancak böyle barış sağlanır" dediler.

"İki büyük din arasında barış sağlanmazsa, dünyanın kurtuluşu riske girer" denilen mektupta, Kuran ve İncil’den, benzer sure ve pasajlardan örnekler verilerek, nadir görülen bir uygulamaya da imza atıldı. Mektupta, Türkiye’den Dr. Ali Özak’ın imzası var. İngiliz The Times gazetesinin haberinde Papa ile Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu’nun resmi kullanıldı. Mektupta, şu ifadelere yer verildi:

"Biz Müslümanlar olarak Hıristiyanlara, Müslümanlara karşı savaş açmadıkça, eziyet etmedikçe ve evlerinden kovmadıkça, size karşı değiliz diye sesleniyoruz. Modern dünyanın dehşet verici silahlarıyla, Müslümanlar ile Hıristiyanlar daha önce hiç görülmedik bir ölçüde birbirine girmiş durumdadır. Dünyanın neredeyse yarısından fazlasını oluşturan bu iki büyük dinin üyelerinden hiçbiri bu savaşı kazanamaz. Bu yüzden, dünyanın selameti belki de tehlikede. Müslümanlar diyor ki: Çatışmadan zevk alan ve kendi çıkarı için yok eden ve bundan kazanç umanlara, biz, barış için her türlü çabayı gösteremezsek ve uyum içinde bir araya gelemezsek eğer, ruhlarımızın selameti de tehlikede diyoruz. Kuran’dan bir sureyle bitirelim: Farklılıklarımız aramızda kin, nefret ve anlaşmazlıklara neden olmasın. Birbirimizle sadece dürüstlük ve hayırlı işler için yarışalım."

Mektup, Amman’daki Kraliyet Aal el Beyt Enstitüsü tarafından Papa’ya gönderildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!