Ä°ki çocuk enkaz altında can verdi

Güncelleme Tarihi:

İki çocuk enkaz altında can verdi
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 11, 2002 10:36

Eminönü'nde, 3 katlı ahşap bir bina çöktü. İki çocuk ile anneleri kurtarılırken ailenin diğer iki çocuğu hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Küçükpazar Hoca Gıyasettin Mahallesi Sarı Beyazıt Camii Sokak 10 numarada bulunan 3 katlı ahşap bir bina, saat 09.40 sıralarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle çöktü.

Dış cephesi ayakta duran ancak içten çöken 3 katlı ahşap binaya gelen itfaiye ekipleri, içeride bulunanları kurtarma çalışmalarına başladı. Çöküntü arasından, çocukların çığlıklarını duyan itfaiye görevlileri, ilk olarak 3 yaşlarındaki Aynur Yılmaz isimli kız çocuğunu sağ olarak kurtarmayı başardı. İtfaiye ekipleri daha sonra 9 yaşlarındaki bir kız çocuğuna daha ulaştı. Çöküntü altından çıkarılan Kader'in yapılan ilk muayenesinde önemli bir sağlık sorunu olmadığı belirlendi.  
  Â
Son olarak göçük altındaki 38 yaşındaki anne Evrize Yılmaz da sağ olarak kurtuldu. Ancak kurtarma ekipleri Yılmaz`ın, enkaz altında kalan diğer iki çocuğunun ise ancak cesetlerine ulaşabildi.

Haberin Devamı

DÄ°ÄžER KATLAR BOÅžTU

Görgü tanıkları, evin saat 09:40 sıralarında aniden büyük bir gürültüyle çöktüğünü ve binanın katlar arasındaki tavanları göçünce çatının zemine kadar indiğini anlattılar. 3 katlı ahşap evin 1. katında Yılmaz ailesinin oturduğu, diğer katların ise boş olduğu belirtildi.

Bu arada, Sirkeci Tren Garı`da temizlik görevlisi olarak çalıştığı öğrenilen baba Ramazan Yılmaz, evine geldiğinde çocuklarının göçük altında olduğunu öğrenince sinir krizleri geçirdi. Baba Yılmaz, sabah evden çıkarak işine gittiğini anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!