İki çocuğun durumu kritik

Güncelleme Tarihi:

İki çocuğun durumu kritik
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2006 19:37

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nden, kuş gribi şüphesiyle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen 6 hastadan 5'inin Çocuk Servisi'ne yatırılması, diğer hasta yakınlarının tepkisine neden oldu.

Haberin Devamı

Hasta yakını Yüksel Gök, gazetecilere yaptığı açıklamada, görüştüğü servis doktorlarının, “Buraya yatırılan 5 çocuğun hastalığının sizin hastalarınıza bulaşması noktasında garanti veremiyoruz. İstiyorsanız hastalarınızı eve götürün” dediklerini iddia etti.

Daha sonra Gök, 29 gündür çocuk servisinde tedavi gören Pınar Gök'ü evine götürdü.

Bu arada Doğubayazıt'tan sevk edilen diğer hasta, Göğüs Hastalıkları Bölümü'nde tedavi altına alındı.

“GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI”

Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, kuş gribinin bugünkü bilgilerle insandan insana geçmediğini belirtti.

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nden gelen 6 hastadan 5'inin çocuk servisinde tedavi altına alındığını ifade eden Şahin, bu nedenle bazı hastaların tedirginlik yaşadığını, ancak hastalık hakkında gereken bilgiye sahip olunmaması nedeniyle oluşan tedirginliklerin yersiz olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Hastaların malzemelerinin ayrı olduğunu, gerekli tedbirlerin alındığını belirten Şahin, bugün sevk edilen 2 hastanın, Doğubayazıt'ın köylerinden geldiğini bildirdi.

Van ve çevresinde kuş gribi görülmediğini, bugüne kadar da bu bölgeden hastanelerine kuş gribi şüphesiyle başvuran olmadığını bildiren Şahin, şunları kaydetti:

“Dün gelen hastalardan biri kız biri erkek 2 çocuğun durumu kritik. Kritik olanlardan bir çocuk risk altında olduğu için hayati tehlike geçirdi. Ancak yaptığımız müdahale sonucu tekrar hayata döndürdük. Şu an makineye bağlı durumda yaşıyor. Hastane olarak tüm tedbirlerimizi aldık. Hastalardan tahliller aldık. Şimdi sonuçları bekliyoruz. Bu sonuçlar belli olmadan şu an için kesin bir bilgi vermek doğru olmaz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!