İki çocuğa işkence yapan çocuklar yakalandı

Güncelleme Tarihi:

İki çocuğa işkence yapan çocuklar yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2012 12:28

BİNGÖL’ün Genç İlçesi’nde, bayramın ilk günü mezarlığa şeker toplamaya giden 7 yaşındaki B.Y. ile kuzeni 10 yaşındaki A.Y.’yi kemer ve dikenli çubuklarla dövüp, vücutlarında sigara söndürdükleri iddia edilen 3 şüpheli yakalandı.

Doğanca Köyü’nde yakalanan ve yaşları 12 ile 14 arasında değişen 3 çocuk, çıkarıldıkları mahkemede yaşları küçük olduğu gerekçesiyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Çocukların, kesin yaş tespiti için Adli Tıp Kurumu’na gönderileceği belirtildi.

Bingöl’ün Genç ilçesinde bayramın birinci günü mezarlığa şeker toplamayan giden B.Y. ve kuzeni A.Y.’nin mezarlıkta 3 kişi tarafından dövülüp vucutlarında sigara söndürülmesi ile ilgili soruşturmayı derinleştiren polis, olayı gerçekleştirdikleri iddia edilen 3 çocuğu yakaladı. Amca çocukları oldukları belirlenen Y.T. (14), F.T. (13) ve M.T. (12) Doğanca Köyü’ne bağlı Eskiköy Mezrası’nda gözaltına alarak ilçe emniyet müdürlüğüne getirdi. Burada ifadeleri alınan ve nöbetçi mahkemeye çıkarılan çocuklar, yaşları küçük olduğu gerekçesiyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Çocukların kesin yaş tespitlerinin yapılması için yarın Adli Tıp Kurumuna gönderileceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!