İki ceset daha çıkarıldı

Güncelleme Tarihi:

İki ceset daha çıkarıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2012 17:30

İtalya’nın Toscana eyaleti açıklarında 10 gün önce yan yatan Costa Concordia kruvaziyerinden iki ceset daha çıkarıldığı ve ölü sayısının 15’e çıktığı belirtildi.

Haberin Devamı

Arama çalışmalarının başındaki isim Franco Gabrielli, “İki kadın cesetleri güvertedeki internet kafenin yakınlarında bulundu” dedi. Gabrielli, hala 20 kişinin kayıp olduğunu ifade etti.

 

Cesetleri bulunan kadınların hangi millete ait oldukları bilinmezken, kimliklerinin teşhisi için DNA testi yapılacağı aktardı.

 

KAPTANIN KANI TEMİZ

Kıyıdaki arkadaşına selam vermek istediği için kayalara çarptığı iddia edilen Costa Concordia’nın kaptanı Francesco Schettino’nun kanında uyuşturucu maddeye rastlanmadığı açıklandı.

 

Kruvaziyerin yan yatması esnasında gemiyi terk eden ilk kişilerden biri olduğu anlaşılan ve adı “Denizlerin Tavuğu”na çıkan Schettino’nun avukatı Bruno Leporatti, “Bu sonucu alacağımızdan emindik” dedi.

Haberin Devamı

 

4 bin 200 yolcu taşıyan 114 bin 500 tonluk kruvaziyeri batırmayı başaran Schenitto, ölüme neden olmak ve görev yerini terk etmekten dolayı yargılanacak. İtalya’nın en sevilmeyen adamı haline gelen Schenitto, 15 yıl hapis alabilir.

 

Bu gelişmelerin yanı sıra, sahil güvenlik yetkilileri, Costa Concordia’daki yakıtın boşaltılmaya başlandığı bilgisini verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!