İki arkadaşı el freni ayırdı

Güncelleme Tarihi:

İki arkadaşı el freni ayırdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2008 00:00

El freni çekilmeden yokuşa park edilen kamyonet hareket etti. Okula giden iki arkadaştan biri hafif yaraladı, diğeri ise kamyonetin altında sürüklenerek feci şekilde can verdi. Kamyonet sürücüsü Evren Güneş kazadan sonra olay yerine gelen polis tarafından gözaltına alındı.

KÜÇÜKKÖY’de dün sabah marketlere ekmek dağıtan Evren Güneş (27), yokuşa park ettiği kamyonetin el frenini çekmeyi unutunca faciaya neden oldu. Yokuştan kayan kamyonet, okula giden 15 yaşındaki iki arkadaştan Rabia Avcı’ya hafifçe çarptıktan sonra arkadaşı Melike Elibol’u altına alarak sürükledi.

Kamyonet daha sonra caminin ön bahçesindeki korkuluklara çarparak durdu. Çevredekiler kamyonetin altında kalan Elibol’un yardımına koştu. Ancak ezilen genç kız olay yerinde yaşamını yitirdi. Hafif yaralanan ve arkadaşının öldüğünü anlayınca şoka giren Rabia Avcı, ambulansla Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Avcı tedavisinin ardından taburcu edildi.

Olayı duyan baba Bünyameddin Elibol ve anne Sevinç Elibol, olay yerinde kızlarının cansız bedenini görünce baygınlık geçirdi.

Melike melek oldu

Yaklaşık 10 yıllık arkadaşı gözlerinin önünde ölen Rabia Avcı ise, tedavisinin ardından babası tarafından evlerine getirildi. Babası, konuşmakta güçlük çeken kızının hastanede sürekli "Melike melek oldu" diye sayıkladığını söyledi. Evde de sürekli ağlayan Rabia Avcı, "Pastanede kahvaltı yaptıktan sonra okula doğru yürümeye başladık. Bu sırada bahçenin korkuluklarını aşan kamyonet, üzerimize doğru geldi. Benim koluma çarptı ama Melike kamyonun altında kaldı" diye konuştu.

Kamyonet sürücüsü Evren Güneş kazadan sonra olay yerine gelen polis tarafından gözaltına alındı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!