İki acılı ailenin insanlık dersi

Güncelleme Tarihi:

İki acılı ailenin insanlık dersi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2003 01:58

25 yaşındaki kızları Nina'yı Türk sevgilisinin kurşunlarıyla kaybeden Alman Marion-Klaus Topel çifti, Almanya'ya, Nina'yı öldüren Hakan'ın anne ve babası Saadet ve Fevzi Çakmak tarafından uğurlandılar.

25 yaşındaki kızları Nina'yı Türk sevgilisi Hakan Çakmak'ın tabancasından çıkan kurşunlarla ebediyen kaybeden Alman Marion-Klaus Topel çifti ile Çakmak'ın anne babası Saadet ve Fevzi Çakmak, dün Atatürk Havalimanında göz yaşartan bir insanlık dersi verdiler. Topel çifti, kızlarını vuran Hakan Çakmak'ın ailesi tarafından gözyaşları arasında, sarmaş dolaş yolcu edildi. Nina'nın bağışlanan kalbi ise bir gence hayat verdi.

NİNA Topel ile Hakan Çakmak'ın 7 yıl önce Almanya'nın Bielefeld şehrinde başlayan aşkı, 5 gün önce İstanbul'da feci biçimde noktalandı. Çakmak cezaevine girerken, 3 gün yaşam ünitesine bağlı olarak yaşatılan Nina, dün sabaha karşı hayata veda ederken iki kişiye can verdi.

Bielefeld'de komşu evlerde oturan Alman ve Türk ailelerin çocukları Nina ve Hakan arasındaki arkadaşlık zamanla aşka dönüştü. Evlilik hazırlıkları yapan gençlerden çeşitli suçlara karışan Hakan Çakmak yaralama ve hırsızlıktan cezaevine girdi. Geçen aralık ayında cezaevinden çıkan ve geçici olarak sınırdışı edilen Hakan Çakmak, İstanbul'daki evlerine gelirken karnında çocuğunu taşıyan 25 yaşındaki sevgilisini de beraber getirdi.

KAFAYA İKİ KURŞUN

Göztepe'deki evde bir taraftan Hakan'ın askerlik işlemlerini, diğer yandan da evlilik hazırlıklarını sürdüren çifte imam nikáhı kıyıldı. Genç çiftin mutluluğu 4 Şubat günü kanlı bir şekilde noktalandı. Gündüz olmasına rağmen rakı içen Hakan, aralarında çıkan tartışma sonucu Nina'yı kafasından iki kurşunla vurdu. Daha sonra dışarı çıkıp yakınlarına telefon edip ‘‘Galiba onu vurdum. Gidin bakın, hastaneye kaldırın’’ dedi. Evde kanlar içinde yatarken bulunan genç kadın özel Yeni İsviçre Hastanesi'ne kaldırıldı. Koma halinde hastaneye getirilen Nina, yoğun bakıma alındı. Ancak bir süre sonra beyin ölümü gerçekleşirken, karnındaki bebeğin kalp atışlarının devam ettiğini fark eden doktorlar, bebek için anneyi yaşatmak amacıyla harekete geçti.

KÜRTAJ VE ORGAN BAĞIŞI

Kızlarının trafik kazası geçirdiği söylenen Klaus Topel ile Marion Topel hemen İstanbul'a geldi. Ancak acılı anne baba, kızlarının başına geleni ve durumunu görünce bebeği istemediklerini söyledi. Hastane Başhekimi Kazım Taş, bebeğin yaşayabileceğini, ancak tıbben riskleri olduğunu belirterek ‘‘Suni beslenme ve suni solunum ile yaşatılan bebeğin sağlıklı olup olmayacağı bilinemez’’ dedi. İki aileden ve Alman Başkonsolosluğu'ndan yazılı belge alınıp tıbbi boyutu için Türk Tabipler Birliği, hukuksal boyutu için ise Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı ve Adli Tıp Kurumu'yla görüşüldükten sonra, önceki gece Nina'ya kürtaj yapılarak bebeği alındı. Daha sonra ailesinin isteği üzerine organları bağışlandı. Organların alınması için sabah saatlerinde operasyon yapılması planlanırken önceki gece saat 23.30'da ani kalp yetmezliği baş gösterdi ve organlarının hemen alınmasına karar verildi. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile Koşuyolu Kalp Eğitim ve Araştırma Hastanesi uzmanlarından oluşan 9 kişilik ekip tarafından Nina'nın kalbi ve karaciğeri alındı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!