İhtiyaçtan satılık köy

Güncelleme Tarihi:

İhtiyaçtan satılık köy
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2001 16:33

İçel'in Tarsus İlçesi'ne bağlı 700 nüfuslu Kulak Köyü, tarımsal kredi borçlarını ödeyemen köylüler tarafından satışa çıkarıldı.

Haberin Devamı

Köy girişine ''İcralık Kulak Köyü Satlık'' yazılı levha asan köylüler, “artık köyümüze hiç bir siyasetçi giremez” diyorlar.Kulak köylüleri, ellerinde pankartlar ve satışa çıkardıkları traktörlerle köy meydanında protesto eylemi yaparak, sorunlarına acil çözüm beklediklerini kaydettiler.

Düşük faizle aldıkları krediler karşılığındaki borçlarının, ekonomik kriz gerekçe gösterilerek yaklaşık iki katına çıktığını, ödeyemedikleri için de kapılarına icra memurlarının dayandığını ifade eden köylüler ''Ürünlerimiz de para etmeyince tarlada çürümeye terk etmek zorunda kaldık'' dediler.

Köylüler, tarlaları ve traktörlerini satmaları halinde de tam bir çıkmaza gireceklerini belirterek, şunları söylediler:

Haberin Devamı

SİYASETÇİ GİREMEZ

''İcralardan bunaldık. Çareyi köyü satmakta bulduk. Girişe (Satlık Köy) levhasını astık, müşteri bekliyoruz. Tüm çabamız evimizin geçimini sağlamak, çocuklarımızı aç bırakmamaktır.

Hükümet bizleri düşünüyorsa kredi faizlerini affetmelidir. Artık siyaset ve siyasetçiye güvenimiz kalmadı. Bundan böyle köyümüze hiçbir siyasetçiyi sokmayacağız, seçimlerde de oy kullanmayacağız.''

Muhtar Enver Sarı ise sıkıntılarının herkes tarafından bilindiğinibelirterek, ''Bu köylünün tercihi, benim yapacak bir şeyim yok. Bu zor günlerde sorunlarımıza sahip çıkılmasını bekliyoruz'' dedi.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!