İhlas soruşturmasında dava talebine ret

Güncelleme Tarihi:

İhlas soruşturmasında dava talebine ret
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2001 11:46

Ankara 1 No`lu DGM, İstanbul DGM Cumhuriyet Başsavcılığı`nın İhlas Holding`in 10 yöneticisi hakkında yürüttüğü soruşturmada verdiği 'takipsizlik' kararının kaldırılması için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu`nun (BDDK) yaptığı itirazı reddetti.

Haberin Devamı

BDDK`nın avukatı Önder Perçin`in, İhlas Holding`e ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul DGM Cumhuriyet Savcısı Ercan Cengiz`in verdiği 'takipsizlik' kararının kaldırılarak dava açılması istemiyle yaptığı itirazı, Ankara 1 No`lu DGM sonuçlandırdı.

Mahkeme, BDDK`nın itirazının reddine karar verdi. İki sayfalık kararda, Ankara DGM Cumhuriyet Başsavcılığı`nın dosyaya sunduğu mütalaada, Holding yöneticileri hakkında verilen takipsizlik kararının kaldırılmasının talep edildiği kaydedildi.

Kararda, dosyanın incelenmesi sonucunda, İhlas Holding yöneticilerin cürüm işlemek için değil, şirketi yönetmek için bir araya geldikleri, suç işlediklerini gösteren hiçbir delil bulunmadığı ifade edilerek, bu kişilerin işledikleri iddia edilen zimmet ve emniyeti suiistimal suçlarının da maddi ve manevi unsurlarının oluştuğuna dair hiçbir kanıt elde edilemediği bildirildi. Kararda, bu nedenlerle itirazın reddinin gerektiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!