İHD'den korsan ‘niye öldürüldü’ tepkisi

Güncelleme Tarihi:

İHDden korsan ‘niye öldürüldü’ tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 1998 00:00

Haberin Devamı

PKK'lı hava korsanı Erdal Aksu'nun öldürülmesine, İnsan Hakları Derneği'nden tepki geldi.

Güvenlik güçlerinin, yolcuların zarar görmemesi için büyük çaba harcadığı operasyonun ardından, İHD Genel Başkan Yardımcısı Osman Baydemir, 3 öğretmen arkadaşı ve 1 polisin öldürülmesiyle ilgili aranan PKK'lı Aksu'ya sahip çıktı. Baydemir, ‘‘Uçağı kaçıran hava korsanı kim olursa olsun, sağ olarak yakalanması gerektiğine inanıyorum’’ dedi.

ÖNCE İNSAN HAKKI

Erzurum'daki cezaevlerinde incelemelerde bulunmak üzere kente gelen Osman Baydemir, hava korsanı Erdal Aksu'nun ele geçirilmesini hha muhabirine değerlendirdi. Baydemir, uçağı kaçıran kişi hakkında herhangi bir bilgiye sahip olmadığını vurgulayarak, şöyle dedi:

‘‘Olayın gerekçesinin nasıl değerlendirildiği ve uçağı kaçıran kişinin nasıl etkisiz hale getirildiği konusunda bilgi alamadık. Uçağı kaçıran korsanın imkanlar dahilinde, mümkün mertebe, suçluların, zanlıların sağ olarak ele geçirilmeleri, insan hakları gereğidir. Olay hakkında teknik bilgiye sahip olamadığımız gibi, görev suiistimal edilmiş mi bilemiyorum. Hava korsanı kim olursa, olsun sağ olarak yakalanması gerektiğine inanıyoruz.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!