İHA’lar tespit etti, uçaklar vurdu: 8 PKK’lı öldü

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2017 16:01

Hakkari Çukurca’da İHA’ların tespit edip savaş uçaklarının operasyonuyla etkisiz hale getirilen PKK’lı teröristlerin sayısı 8’e yükseldi. Bölgede operasyon devam ediyor.

Haberin Devamı

HAKKARİ'nin Irak sınırındaki Çukurca İlçesi'nde bulunan Güven Dağı'na sızma girişiminde bulunmak isteyen bir grup PKK'lı terörist güvenlik güçleri ile çatışmaya girdikten sonra kaçmaya çalıştı. İnsansız hava araçlarıyla (İHA) takip edilen PKK'lılardan 3'ü Nirveseytu, 3'ü ise Yayladere Mevkii'nde savaş uçaklarının da kullanıldığı operasyonda etkisiz hale getirildi.

Hakkari ve çevresindeki kırsal alanda başlatılan operasyonlar sürdürülürken, dün akşam bir grup PKK'lı terörist, Çukurca İlçesi'nin Pirinçeken Bölgesi'nde sınıra sıfır noktada bulunan Güven Dağı'na sızma girişiminde bulunmak istedi. Teröristler 2'nci Hudut Tugay Komutanlığı'na bağlı birlikler tarafından tespit edilince sıcak takibe başlandı. Sıcak temas ardından teröristler Kuzey Irak'a kaçmak istedi. Güvenlik güçleri İHA'lar aracılığı ile takibi sürdürdü. Yer ve konumları belirlenen teröristlerden 3'ü Nirveseytu Tepe, 3 ise Yayladere Mevkii'nde  savaş uçaklarıyla vurularak etkisiz hale getirildi. 

ETKİSİZ HALE GETİRİLEN PKK’LI SAYISI 8’E YÜKSELDİ

Haberin Devamı

Çukurca’da Güven Dağı bölgesinde 2 PKK’lı terörist daha insansız hava araçlarıyla tespit edilip hava harekatıyla etkisiz hale getirildi. Teröristlerin saat 08.35’de Çukurca’nın Güven Dağı’nın güney batısındaki Irak’ın Hore Tepe bölgesinde etkisiz hale getirildiği, böylelikle sabah saatlerinden bu yana etkisiz hale getirilen PKK’lı sayısının 8’e yükseldiği belirtildi.

 

BU VİDEO DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!