Iğrdır'da Ermenistan'a bayrak tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Iğrdırda Ermenistana bayrak tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2009 17:20

ERMENİSTAN’ın başkenti Erivan’da Türk Bayrağının yakılmasına sınır komşusu Iğdır'da vatandaşlar tepki gösterdi.

İlham Aliyev Bulvarı üzerindeki Ermeniler tarafından katledilen Şehit Türkler Anıt ve Müzesi önünde bugün toplanan Azerbaycanlılar Dayanışma Derneği Başkanı Timur Selçuk, Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Göksel Gülbey, Azerbaycan Evi Dernek Başkanı Veli Tabaru ve Bölge Eczacılar Birliği Başkanı Nazım Karadağ ile birlikte 15 kadar yönetici Ermenistan’a tepki gösterdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı söylenerek başlanan toplantıda konuşan Azerbaycanlılar Dayanışma Derneği Başkanı Timur Selçuk, Ermenilerin yaktığı Türk Bayrağı’nı ağlayarak izlediğini bildirdi. Timur Selçuk, “Dünya kamuoyu ve Birleşmiş Milletler üyeleri bilmelidir ki, bu faşist Ermeni diasporası ve onun güdümünde olan Ermeni teröristler, Türk milletiyle Ermenilerin barışmasını istemiyorlar. Bunlar geçmişte de Türk milletine hakaret ettiler. Hocalı’da yaptıkları katliamın hesabını vermedikçe, Karabağ’ı boşaltmadıkça, Ermenilerin Azerilerle barışması mümkün görünmüyor. Türk bayrağına yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Elimde tuttuğum Azerbaycan ve Türk Bayrağını öperek yaşasın Türk dünyası ve yaşasın Azerbaycan diyorum” diye konuştu.

Ermenistan’da Türk Bayrağına yönelik yaptığı saldırıyı dünya kamuoyunun görmezlikten gelemeyeceğini ifade eden Bölge Eczacılar Birliği Başkanı Nazım Karadağ da Atatürk’ün tarihte yerdeki Yunan bayrağına gösterdiği saygının örnek alınması gerektiğini bildirdi. Karadağ, Türk bayrağının yakılma olayı şiddetle kınadıklarını belirterek, “Türk Bayrağını yakmakla Türk Dünyasındaki insanların nefretini kazanmışlardır. Bizlerde soykırım günleri düzenliyoruz ama bugüne kadar Ermenistan bayrağı yakmadık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!