Iğdır'da BDP’lilere destek mitingi

Güncelleme Tarihi:

Iğdırda BDP’lilere destek mitingi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2010 17:21

BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, terör örgütü PKK üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan Iğdır Belediye Başkanı BDP'li Mehmet Nuri Güneş ile 8 partiliye destek vermek için Iğdır'a geldi. Buldan, “Kürt halkı böyle açılımdan yana değil. Kürt sorunu böyle çözülmez. Gözaltına alınan belediye başkanımız serbest bırakılana kadar sahiplenmeye devam edeceğiz” dedi.

Karaca Sokak'ta bulunan BDP il başkanlığı önünde basın açıklaması yapan Pervin Buldan, belediye başkanı ve yöneticilerin serbest bırakılmasını istedi. Kapatılan DTP’nin 85 yıl sonra Iğdır’da elde ettiği belediye başkanlığını alma başarısının baskı ve operasyonla kırılmaya çalışıldığını öne süren Pervin Buldan, partililerin tutuklanmasının tek sebebinin son yerel seçimlerde Kürt halkının kapatılan DTP’ye gösterdiği ilgi olduğunu kaydetti.

Şiddet uygulandığı ve zulüm yapıldığını ileri süren Pervin Buldan, “Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş, ellerine kelepçe takılmasını halkımızın bu rezilliği görmesi için istedi. Kürt halkı 30 yıldır barış ve insan hakları mücadelesi veriyor. Açılım adı altında, ‘Kürt sorununu çözüyoruz’ demek, halkın iradesi ile seçilenlere kelepçe vurmak mıdır? İnsan haklarını yok soymak mıdır? Bunlar mı açılım? Biz böyle açılıma karsıyız” diye konuştu.

‘Kürt sorunu kelepçeyle çözülmez, irademize dokunma’ pankartı ile belediyeye kadar yürüyen BDP’liler, ‘Biji Apo’, ‘Iğdır Ovası Apocuların yuvası’ sloganları attı. Belediye önünde toplanan 2 bin kadar partili, 5 dakikalık oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!