Iğdır'da 165 bin kanatlı itlaf edildi

Güncelleme Tarihi:

Iğdırda 165 bin kanatlı itlaf edildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2006 18:18

Yurt genelinde kuş gribine karşı önlemler alınıyor.

Iğdır Valiliği Kriz Merkezi'nden alınan bilgiye göre, il genelinde kuş gribiyle ilgili yapılan çalışmalarda 103 araçlık, 378 kişiden oluşan 74 grup görev yaptı.
Çalışmalarda bugüne kadar 165 bin 114 kanatlı hayvanın itlaf edildiği, 28 bin 511 haneye gidildiği ve 7 bin 913 araçta dezenfekte işleminin yapıldığı belirtildi.
Bu arada, Tarım Müdürlüğü'nce yapılan duyuruda da tavuklarını teslim etmeyen vatandaşlara para cezası verileceği kaydedildi.

-SİVAS-

Sivas Tarım İl Müdürü Mehmet Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, kuş gribiyle ilgili olarak merkeze bağlı 146 köy ve 4 ayrı beldede başlatılan dezenfeksiyon işlemlerinin tamamlandığını bildirdi.
Kaya, müdürlükleri bünyesinde hastalıkla ilgili oluşturulan ekiplerin Kurban Bayramı süresince aralıksız çalıştığını, itlaf ekiplerince Kangal Yellice Köyü ve Divriği Kuluncak Köyü'nde 964 tavuk ve 4 kazın itlaf edildiğini belirtti.
Kentte köy muhtarlarına yönelik eğitim çalışmaları yapıldığını belirten Kaya, açıklamasında şunları kaydetti:
“Muhtarlara bir çanta halinde sırt pülverizatörü, dezenfektan madde, eldiven, maske ile hastalıkla ilgili broşür ve teknik talimatnameler dağıtıldı. Dezenfeksiyonun nasıl yapılacağı da uygulamalı olarak anlatıldı.”

-POLATLI-

Ankara'nın Polatlı İlçesi'nde vatandaşlar, itlaf çalışmaları kapsamında kanatlı hayvanları toplayan zabıta ekiplerine yardımcı oldular. Pencere kenarına konan güvercinlerden rahatsız olan bazı vatandaşların da cam kenarlarına kireç serptiği gözlendi.
Bu arada, Polatlı Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı'nca muhtarların bilgilendirilmesi amacıyla kuş gribiyle ilgili toplantı yapıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!