Iğdır MHP Milletvekili Adayları kimdir? 2018 MHP Iğdır Adayları

Güncelleme Tarihi:

Iğdır MHP Milletvekili Adayları kimdir 2018 MHP Iğdır Adayları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2018 11:29

Iğdır MHP Milletvekili adayları, yöre halkı tarafından araştırılmaya devam ediliyor. Aday adayları arasından parti merkezinin de aldığı karar doğrultusunda belirlenen 2 isim, Iğdır'daki milletvekili adaylarını sorgulayan vatandaşların araştırdığı husus oldu. Peki, 2018 MHP Iğdır Milletvekili Adayları arasında kim yer alıyor? İşte, o isimler ve meslek dalları hakkında bilgiler

Haberin Devamı

MHP Iğdır Milletvekili adayları, kentte yaşayan vatandaşların sorguladığı konu oldu. Seçim araçları, pankartlar ve billboard'larda isimlerin yer alması dolayısıyla merak edilen adaylar, internet üzerinden sorgulanmaya başlandı. Peki, MHP Iğdır adayı kim? İşte, merak edilen isim hakkında bazı bilgiler

MHP IĞDIR MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

1 YAŞAR KARADAĞ -YÜKSEKÖĞRENİM- ÖĞRETMEN
2 YENİŞ ÇELİKTEN -YÜKSEKÖĞRENİM- YATIRIM VE PROJE DANIŞMANI

OY KULLANMA İŞLEMİ 6 ADIMDA NASIL GERÇEKLEŞECEK?

Seçmenin oy kullanma işlemini gerçekleştireceği 6 adım şöyle: 

1- Vatandaşlar ilk olarak nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağını öğrenecek. Bu bilgileri içeren seçmen bilgi kağıdı eline ulaşmayanlar, YSK'nin internet sitesinden, e-devlet kapısından veya Seçmen Sorgulama mobil uygulamasından oy kullanacağı yer ve sandık numarasını öğrenebilecek.

2- Seçmenlerin oy verme günü yanına Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, geçici kimlik belgesi, nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki bir belgeyi yanında bulundurması gerekecek
.
Üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası olmayan resimli ve resmi bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için, bu belgelerin yanında ayrıca seçmen bilgi kağıdını veya nüfus müdürlüklerince verilmiş nüfus kayıt örneğini ibraz etmesi şart olacak. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamayacak.

3- Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasak olacak. Bu tür cihazların oy verme işlemi bittikten sonra iade edilmek üzere sandık kuruluna bırakılması gerekecek.

4- Seçmenler, birleşik oy pusulalarında tercih ettiği cumhurbaşkanı adayı, siyasi parti, ittifak veya bağımsız aday için ayrılan bölümden dışarı taşırmadan "TERCİH" veya "EVET" mührünü basarak oyunu kullanacak.

5- Oyun geçerli sayılması için "TERCİH" veya "EVET" mührü dışında oy pusulalarının herhangi bir yerine imza atılmaması, işaret konulmaması, birleşik oy pusulalarının düzgün bir şekilde katlanıp zarfa koyulması gerekecek. Zarfa pusulalar dışında bir şey konulmayacak.

6- Seçmen, zarfı sandığa attıktan sonra sandık seçmen listesinde adınının bulunduğu yerin karşısına imza atacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!