İGDAŞ’a bir açık mektup!

Güncelleme Tarihi:

İGDAŞ’a bir açık mektup
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kadıköy'den Kamil Yavuz adlı karikatürist okurumuz, İGDAŞ Genel Müdürü'ne yazdığı açık mektubu, ilişiğinde çizdiği bir karikatürle bize fakslamış. Biz de İGDAŞ yöneticilerine ve kamuoyuna sunuyoruz.

Yaklaşık iki yıldır Kadıköy, Koşuyolu-İbrahimağa Mahallesi'nde oturuyorum. Müstakil evimin A'dan Z'ye kadar her şeyini düşündüm, sadece sokakta doğalgaz yok. O da 30 metre aşağıdan geçiyor. İlk imar planı alınırken harcı da ‘‘Doğalgaz Kombi Sistemli’’ olarak tespit ettirdim. Bu arada gaz için müracaat ettim. Bana söylenen şuydu: Bu yıl buraya doğalgaz verilmeyecek. Fakat ben gene de ilk müracaatımı yaptım ve kayıt aldım. Gelelim bu yıla; gaz bu yıl da yok dendi. Bu da iyi dedim.

Bir pazar sabahı arkada bulunan Gül Sokak'a tek bir bina için yaklaşık 100 metreden kazı yapılıyordu. Bu durumu İGDAŞ Genel Müdürlüğü'ne 2 ay önce bir yazıyla bildirdim, henüz bir cevap alamadım.

...İlk kaydım, Regülatör A-80/13457 no'lu ve 7 Mayıs 1997 tarihlidir. (Arka sokak müracaatı 1998'in 7. ayıdır.) 8 Ekim 1998 tarihinde 4787 kayıt numaralı dilekçeme henüz bir cevap alamadım.

...NOT: Benim gibi sade bir çizeri çıldırttınız. Ben sizi bir çizeyim de görün bakalım!

(Yavuz’un karikatürü yanda)

BU OLAYIN TAKİPÇİSİYİZ

İddianın gaz hali

İstanbul doğalgaza kavuştu. Ama bu vuslat yeni birçok sorunu ve söylentiyi de beraberinde getirdi. Sorunların bir yanında talepleri karşılayamayan bir kuruluş, öbür ucunda da haklı olarak sisteme bağlantı isteyen İstanbullular var. Anlaşılan o ki, aralarına doğalgaz girmiş.

17 numara Yeşilay çıktı

'Bir garip İGDAŞ öyküsü' ve 'İGDAŞ'tan hala çıt yok' başlıklarıyla iki hafta arka arkaya duyurduğumuz haberlere İGDAŞ Halkla İlişkileri'nden yanıt geldi. Yayınladığımız bu haberler Cağaloğlu esnafının şikayetlerini dile getiriyordu: Bize onlarca imzalı bir dizi faks çeken okurlarımız, bütün civarda olduğu halde, Nuruosmaniye Caddesi'nin 2-24 numaralı binalarına doğalgaz hattı döşenmediğini ve bu talepler dururken İGDAŞ'ın birdenbire aradaki 17 numaraya hat döşediğini ihbar ettiler. Biz de İGDAŞ'ın bu ayrıcalığı neden yaptığını merak eden okurlarımızın bu istemini, kuruluşa duyurduk, yanıtın gecikmesi üzerine ikinci haberimizi yayınladık.

Bu haberler üzerine yazılı bir açıklama yapan İGDAŞ ise, öncelikle yapılan araştırmanın teknik nedenlerle geciktiğini belirtti ve vatandaşlardan gecikme için özür diledi.

Bölgede gereken araştırmanın yapıldığını kaydeden yetkililer, kesinlikle bir kayırmanın sözkonusu olmadığını ve 17 numaradaki binanın Türkiye Yeşilay Cemiyetine ait olduğunu saptadıklarını söylediler. Yetkililer, hattın derneğin talebi üzerine ve kamu yararına çalışan bir kuruluş olduğu için döşendiğini anlattı:

‘‘İGDAŞ'ın kimseye bir imtiyaz tanıması mümkün değildir. Bu hemşehrilerin hat taleplerini teknik olanaklar dahilinde yeniden değerlendireceğiz. Ancak bilinmesi gerekir ki, sadece 1998 yılında 100 binin üzerinde hat talep başvurusu aldık. Bunları imkanlarımız dahilinde yerine getiriyoruz. Ama takdir edilmelidir ki bu taleplerin hepsini karşılasak bile BOTAŞ'tan aldığımız doğalgaz miktarı yeterli olmayacaktır. Yani bu durumda da hat olacak, gaz olmayacak.’’

Savaş ÖZBEY

Bağkur Evleri’nde acil durum

l MERTER

Merter’den bize faks çeken Bülent Yılmaz adlı okurumuz, acil çözüm gerektiren önemli bir durumu iletti: Merter’de, Keresteciler Sitesi Nadide Sokak'ta İGDAŞ'ın yaptığı kazı nedeniyle Bağkur Evleri A/2 Blok sallanıyor. ‘‘Her makine vuruşunda, bina zangır zangır gibi sallanıyor, dolap kapakları açılıyor; koltuklar, masalar gidip geliyor. Bir an önce bir yetkilinin gelip kazı yapılırken evde incelemede bulunmasını istiyoruz.’’.

45 daireli binada 150 kişinin ikamet ettiğini, kimi daire sakinlerinin bir aydır evlerine giremediğini anlatan okurumuz durumun aciliyeti konusunda çok haklı. Bir facia yaşanmadan önce önlem alınmalı. Yönetenlerin dikkatine...

ALKIŞLAR

Ramazanlık kömür

Kartal Belediyesi kış başında başlattığı yoksullara kömür dağıtımını Ramazan'da da arttırarak sürdürüyor. Belediyenin sosyal işler müdürlüğü, muhtarlıklardan yoksulluk kağıdı almaları halinde, mağdur durumdaki Kartallılara 1'er ton kömür yardımı yapıyor. İlk etapta 15 mahallede 600 aileye bu yardımın yapıldığını bildiren yetkililer, ‘‘Bu kutsal ayda, yoksullara erzak yardımının yanısıra, toplam 3 bin aileye de kömür dağıtmayı hedefliyoruz.’’ dediler.

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

l FLORYA

‘‘Durağımızı geri verin!’’

Florya sakinleri adına, topladığı imzalarla bize faks çeken bir okurumuz, sekiz ay önce kaldırılan ve yerine yenisinin konacağı güvencesi verilen kapalı Atatürk Ormanı Durağı'nın yerine konmadığını belirtiyor.

Bundan sekiz ay önce, yenilenmek üzere sökülen durak, tam arkasındaki Keleşoğlu İnşaat'ın kurbanı olmuş. Durağın temelleri kapatılıp üzerine kum dökülünce, okurlarımız durumu muhtara bildirip; İETT'ye bir faks çekmişler. Dilekçeye verilen cevapta durağın yerine konulacağı bildirilmiş. ancak Florya sakinleri hala duraklarına kavuşamamış.

Kuyruk bitiyor

İstanbul'u Ankara’ya bağlayan TEM otoyolu üzerindeki Bolu gişelerinin modernize edileceği ve artık gişeler önünde kuyruklar yaşanmayacağı bildirildi. Günde ortalama 3-7 bin aracın geçtiği ve hasılatın 15 milyar lira olduğu gişelerdeki elektronik sistemler yenilenerek modernize ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!