İftardan sonra sokaktayız

Güncelleme Tarihi:

İftardan sonra sokaktayız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2001 02:02

Sultanahmet Meydanı, Feshane, Edirnekapı, iftardan sonra şehrin dört bir yanından gelen insanlarla doluyor. Geleneksel eğlenceyle çağdaş eğlence içiçe. Çadırlarda gölge oyunu, meddah var. Bir yandan da gençler gitar çalıyor. Padişah Macunu Dükkanı ile Profiterol Dükkanı yanyana.

Sultanahmet Meydanı'nda bu yıl 6'ncısı düzenlenen Sultanahmet Ramazan etkinlikleri İstanbullular'ın yine büyük ilgisini çekti. Akşamları Sultanahmet'e doluşanlar sadece Eminönü ya da civar ilçelerden gelmiyor. Üsküdar, Ümraniye, Avcılar, hatta Kartal gibi uzak ilçelerden gelen ziyaretçiler, gece geç vakitlere kadar Sultanahmet'te kalıyor.

Eski Ramazan eğlencelerinin modernleştirilmiş bir minyatürü var Sultanahmet'te. Boza, lokum, salep, macun, gözleme, sucuk-ekmek standları yanyana uzanıyor. Sadece tarihi lezzetlerle yetinilmemiş. ‘‘Padişah Macunu Dükkanı’’nın yanında ‘‘Profiterol Dükkanı’’nı da görmek mümkün.

Eminönü Belediyesi geçici olarak kurulan küçük çadırlarda konser, tiyatro, gölge oyunu, meddah ve ortaoyunu gösterileri sunuyor.

Esnaf da fiyatlarını önceki yıllara göre düşürmüş. Geleneksel kıyafetlere bürünmüş satıcılardan porsiyonu 500 bin ile 1 milyon lira arasında sucuk-ekmek, kavurma, gözleme ve şekerleme alınabiliyor.

Sultanahmet'teki etkinliklerin bir benzeri Eyüp'te Haliç kıyısındaki Feshane Kültür Merkezi yanında kurulan çadırlarda gerçekleştiriliyor.

Fatih Belediyesi'nin Edirnekapı Meydanı'nda düzenlediği Ramazan eğlenceleri de ilgi görüyor. Özellikle genç grupların büyük çadırdaki şovları, izleyenleri gülmekten kırıp geçiriyor. Cambazlar, kukla gösterileri, lunapark çocukların da büyüklerin de dikkatini çekiyor. Fatihliler, özellikle hafta sonları sahura kadar eğlenme fırsatı buluyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!