İftar saatleri hangi ilde orucun ne zaman açılacağına ışık tutacak!

Güncelleme Tarihi:

İftar saatleri hangi ilde orucun ne zaman açılacağına ışık tutacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2017 11:37

İftar saatleri, Ramazan ayının beşinci gününde araştırılmaya devam ediyor. Oruç ibadetlerini tamamlamak isteyenlerin merakla araştırdığı konulardan birisi olan 2017 iftar saatleri, Diyanet'in yayımladığı Ramazan imsakiyesi üzerinden sorgulanıyor. Kentlerinde orucu açacakları saati iftara ne kadar kaldı sorusuyla öğrenmek isteyen vatandaşlar, saat bilgisini öğrenmek istiyor. İşte, 2017 iftar saatleri ve detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Tüm Türkiye, Ramazan'ın gelmesiyle oruçlarını tutmaya başladı. Tüm Türkiye için iftar saatleri binlerce vatandaşlar tarafından oldukça merak edilen konular arasında yer alıyor. Türkiye'de oruç tutan vatandaşlar büyük bir sabırla ezanın okunmasını ve oruçlarını açmak için bekliyorlar. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tüm Türkiye için Ramazan 2017 imsakiyesi açıklandı. İşte, Tüm Türkiye için il il iftar saatleri ve Ramazan 2017 imsakiyesi.

İftar saatlerini görüntülemek için aşağıdaki linke tıkladıktan sonra ikamet ettiğiniz ili seçebilirsiniz

İL İL İFTAR VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

İFTARDA NELERE DİKKAT ETMELİ?

Ramazanda oruç tutarken sağlığımıza da düşünmeli, tıka basa yemek yerine hafif öğünleri tercih etmeliyiz. Diyetisyen Selahattin Dönmez, sahurda ve iftarda neler yenmesi gerektiği konusunda oruç tutanları bilgilendirdi vedikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.

Haberin Devamı

Yemeğe ne çok sıcak ne de çok soğuk olmayan hafif bir çorbayla başlanmalıdır. Bağırsak problemi olanlar çorbalarına kepek ilavesi yapabilecekleri gibi kepekli ekmek de tercih edebilirler.

Çorbanın yanında etli veya etsiz fazla yağlı olmayan bir sebze yemeği yenmelidir. Bir dilim kıymalı ya da tavuklu börek yenmesinde bir sakınca yoktur. Bir kase yoğurt yenebilir.

Ağır bir tatlı yerine meyve yemek şeker ihtiyacının karşılanmasında daha doğrudur.

Ana öğün olarak ızgara et, tavuk, balık veya sote edilmiş et yenilebilir.

BAKMADAN GEÇME!