İflas eden galerici oto çetesi kurdu

Güncelleme Tarihi:

İflas eden galerici oto çetesi kurdu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2002 01:55

İşleri bozulunca 5 arkadaşıyla birlikte çete kuran galerici, 28 çalıntı otomobili sahte evraklarla sattı. Çete baskınla yakalandı. Zeytinburnu'nda, galeri işleten Selçuk Bayhan, işleri kötüye gidip iflas edince 5 arkadaşı ile birlikte bir oto hırsızlık çetesi kurmaya karar verdi.

Bugüne kadar ucuz fiyat biçtikleri 28 çalıntı otomobili kolayca satan Bayhan ve 5 arkadaşı bir müşterilerinin durumu fark edip polise başvurması ile yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince Zeytinburnu'ndaki galeriye yapılan baskında, satışa çıkarılan sahte evrak ve plakalı 6 otomobil de ele geçirildi. Oto Hırsızlık Büro Amirliği'nde ifadesi alınan Bayhan, ‘‘İşler kötüye gidip para kazanamayınca bu yola başvurdum.

İşbölümü yapmışlar

Aramızda yaptığımız işbölümüne göre Nuri Ertürk ve Yakup Çakar'ın çaldığı otomobilleri Necdet Doğan ve Muammer Çetin sahte evrak ve plaka düzenleyerek bana ait galeriye getiriyordu. Ben de Muhittin Karagöz'ün yardımıyla bu otomobilleri satıyordum’’ dedi. Çeteyle ilgili soruşturma sürüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!