İF New York Times'da

Güncelleme Tarihi:

İF New York Timesda
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2010 10:49

ABD'nin saygın gazetelerinden New York Times (NYT), İstanbul'da düzenlenen 9. AFM Uluslararası Bağımsız Film Festivalinde, pek çok belgesel ve filmin izlenebileceğini yazdı.

Haberin Devamı

Gazetenin internet sitesinde çıkan haberde, Türkiye'de belgesel sektörünün büyük yükselişte olduğu ve 21 Şubata kadar sürecek Uluslararası Film Festivalinde Türk belgesel film örneklerinin İngilizce alt yazılı olarak izlenebileceği belirtildi.

Haberde, festivalin direktörlerinden Serra Ciliv'in “Türkiye'de yeni kuşak film yönetmenlerinin son derece ilginç işler yaptıklarını, İstanbul'un özellikle yeni kültürel prodüksiyonların merkezi ve bu kapsamda Avrupa'nın en dinamik merkezlerinden biri haline geldiğini” söylediği de kaydedildi.

Festivalde 64 film ve belgeselin yer aldığı ifade edilen haberde, belgeseller arasında Rüya Arzu Köksal'ın yönetmenliğini yaptığı “Ordu'da Bir Arganot” ile “New Muslim Cool ve “Antoine”, Hit Filmler kategorisinde ise “Crazy Heart (Çılgın Kalp),” “Precious,” “An Education (Aşk Dersi)” gibi filmlerin bulunduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Festivalin soğuk Şubat akşamlarında son derece popüler olduğu belirtilen haberde, biletlerin “www.mybilet.com/if2010.php” web adresinden de alınabileceğine yer verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!