İETT hatlarında yeni düzenleme

Güncelleme Tarihi:

İETT hatlarında yeni düzenleme
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2000 00:00

İETT Otobüs hatlarında değişen yolcu yoğunluklarına göre yeni düzenlemeler yapıldı.
Haberin Devamı

Yeni düzenlemeye göre "85 T Tozkoparan-Taksim" hattı 600 metre uzatılarak "Davutpaşa (Tozkoparan)-Taksim" olarak hizmet vermeye başladı. Hattın güzergahı ise Davutpaşa-Tozkoparan-Merter Camii-Cevizlibağ-Topkapı-Aksaray-Unkapanı-Şişhane- Tepebaşı-Taksim olarak belirlendi. Bu hatta 2 İETT, 3 Halk Otobüsü olmak üzere toplam 5 otobüs sefer yapacak.

"75 Tozkoparan-Mecidiyeköy" hattı ise Davutpaşa Kampusu'na uzatılarak, Davutpaşa-Cevizlibağ-Topkapı-Edirnekapı-Ayvansaray-Halıcıoğlu- Okmeydanı-Mecidiyeköy güzergahında "Davutpaşa-Mecidiyeköy" hattı olarak hizmet vermeye başladı. 8 İETT, 8 Halk Otobüsü'nün hizmet vereceği hattın gidiş-dönüş toplam süresinin 90 dakika olarak belirlendi.

Yeni düzenlemeyle daha önce Çevreyolu'nu kullanan "28 E Beşiktaş-Otogar" otobüsleri Okmeydanı'ndan, "76 D Bahçeşehir-Taksim" çift katlı otobüsleri ise Süleyman Demirel Caddesi'nden geçecek.

Bazı hatlara ise tek gidiş-tek dönüş olmak üzere ek seferler konuldu. Buna göre, "49 Karayolları Mahallesi-Şişli" hattına bağlı olarak sabah 07.00'de Cebeci Mahallesi-Esentepe Mahallesi'nden Şişli'ye, akşam 18.15'te Şişli'den Cebeci Mahallesi-Esentepe Mahallesine, "146 B Başakşehir-Eminönü" hattında da, 07.30'da Başakşehir'den Taksim'e, akşam 17.30'da Taksim'den Başakşehir'e seferler başlatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!