İEF'de termal turizm tanıtılacak

Güncelleme Tarihi:

İEFde termal turizm tanıtılacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2005 10:03

Kapılarını 74. kez ziyaretçilerine açacak İzmir Enternasyonal Fuarı'nda (İEF), bu yıl termal turizm konusunun işleneceği, Türkiye ve İzmir'deki termal turizm potansiyeli ve termal otellerin tanıtılacağı bildirildi.

Haberin Devamı

İzmir Fuarcılık Hizmetleri, Kültür ve Sanat İşleri (İZFAŞ) Genel Müdürü Doğan İşleyen, 23. Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları (UNIVERSIADE 2005) nedeniyle kapılarını 8 Eylül'de açacak ve 11 gün sürecek 74. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda, termal turizm ve Türkiye'nin jeotermal potansiyelinin tanıtılacağını söyledi.

Fuarda, bu yıl belirlenen “değişim ve gelişim” konseptine uygun olarak jeotermal enerji ve termal turizm konusunun işleneceğini belirten İşleyen, şöyle dedi:

“Termal turizm Türkiye'de yeni yeni gelişen ve 12 ay işlerliği olan bir sektör. Ülkemizin çok zengin jeotermal potansiyeli var. Bu potansiyeli ve termal otelleri tanıtmak ve termal turizme katkı sağlamak istedik. Sektörü dünyanın dört bir yanından gelen katılımcılara ve ziyaretçilere tanıtmak için bu konuyu ele aldık. Kaplıcalarımızı işlemek istiyoruz. Termal turizmi tanıtıcı standlar açılacak, oteller broşürlerle tesislerini tanıtacak, yabancı konuklara Türkiye ve İzmir'in termal merkezleri anlatılacak.”

Haberin Devamı

Termal turizm ve jeotermal kaynakları konusunun işlenmesinin İEF'ye de zenginlik katacağını belirten İşleyen, şöyle devam etti:

“Termal turizmin yoğun olarak yapıldığı Çeşme'de Turizm Otelciler Birliği ve yıllardan beri özellikle Norveçli turistlere termal sağlık hizmeti veren Balçova Termal Tesisleri yöneticileriyle de görüştük. Hem yerli ve yabancı katılımcıların, hem de ziyaretçilerin termal turizm ve jeotermal enerji konularında bilgilenmelerini, hangi termal su kaynaklarının hangi hastalıklara iyi geldiği detaylı olarak anlatılacak. 46 üyesi olan Kaplıcalar Birliği yöneticileriyle görüştük, üyelerinin büyük bir kısmı fuarda yer alacak. Başka termal merkezlerle de görüşmelerimiz devam ediyor.”

Doğan İşleyen, sağlık turizmi hizmeti veren büyük otellerin de fuarda kuracakları standlarla bu turizm hakkında detaylı bilgi vereceğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!