‘İdlib konusunda Tahran’da Türkiye’yi destekliyoruz’

Güncelleme Tarihi:

‘İdlib konusunda Tahran’da Türkiye’yi destekliyoruz’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2018 23:20

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Mass, Ankara’ya resmi ziyarette bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabul ettiği Mass, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ankara Palas’ta bir araya geldi. Görüşmenin ardından iki bakan ortak basın açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

MASS: BİZLER DE ENDİŞELİYİZ

İdlib konusunda Türkiye’ye desteklerini belirten konuk Bakan Mass şöyle konuştu: “Türkiye endişeyle sınırındaki bu gelişmeleri izliyor. Bizler de endişeliyiz. Çünkü öngörülmesi mümkün olmayan insani bir felaketin ortaya çıkması söz konusu. Bu konudaki görüşmelere devam etmemiz gerekiyor. Tahran’da da görüşmeler olacak. Burada Türkiye’yi destekliyoruz.” Mevlüt Çavuşoğlu da İdlib’le ilgili soruya şu yanıtı verdi:

‘SALDIRILARIN AMACI İDLİB’İ ELE GEÇİRMEK’

“Rejimin İdlib’e saldırmak istediği açık. Rejimin garantörleri var. Rusya ve İran’la temaslarımızı sürdürüyoruz. Dünden bu yana saldırılar oldu. Hiç kimse kimseyi kandırmasın. Radikal ve terörist grupların buradan çıkması konusunda hemfikiriz. Saldırıların amacı İdlib’i ele geçirmektir. Saldırılar ciddi bir risk taşıyor. Her bakımdan, hem güvenlik hem insani bakımdan felaket olur.
Almanya’nın buradaki samimi tavrı takdire şayandır. Bu konuyu Tahran’da da gündeme getireceğiz. İdlib’le ilgili özellikle ihlalin engellenmesine yönelik bir karar çıkması için da çaba sarfedeceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!