İdlib dinamite dönüştü

Güncelleme Tarihi:

İdlib dinamite dönüştü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2018 21:41

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugünkü Tahran Zirvesi’nin önemine dikkat çekerek “Türkiye’nin yeni bir sığınmacı dalgasını kabul etmesi eşyanın tabiatına aykırıdır” dedi. MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK), dün Bahçeli’nin başkanlığında toplandı. MYK-MDK ortak toplantısının ardından yazılı bir açıklama yapan Bahçeli, özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Türkiye ekonomisindeki sıkıntıların yanında Suriye’nin kuzeybatısındaki askeri gerginlik, sıcak çatışma ortamı sürekli derinleşmektedir. İdlib; fokur fokur kaynayan kazana, fitili ateşlenmek üzere olan dinamite dönüşmüştür. İdlib’e yönelik operasyonların Türkiye’nin milli bekasını tehlikeli şekilde yıpratacağı, ağır neticelere davetiye çıkaracağı açıktır. Tahran Zirvesi ve Cenevre’de düzenlenecek görüşmeler çok önemlidir.

DÖNÜŞLERİNİ MECBURİYET GÖRÜYORUZ

Türkiye’nin yeni bir sığınmacı dalgasını kabul etmesi eşyanın tabiatına aykırıdır. Halen Suriyeli sığınmacılardan kaynaklanan pek çok sorunumuz varken, bunun üstüne yeni bedellerin ve telafisi çok zor olacak yeni yüklerin ilavesi asla tasvip etmeyeceğimiz bir hata olacaktır. Parti olarak ülkemizde misafir edilen Suriyelilerin aşama aşama ülkelerine dönmelerini milli beka ve demografik istikbalimiz açısından mecburiyet gördüğümüz de bir gerçektir.

Haberin Devamı

PUSUYA YATMIŞ DEFOLU ZİHNİYETLER

MHP, Mahalli İdareler Seçimlerini milli beka üzerinden okumakta, yeni hükümet sisteminin doğasına uygun tecelli etmesini samimiyetle temenni etmektedir. 31 Mart 2019’da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni tartışmaya açmak için pusuya yatmış olan defolu ve fason siyasi zihniyetlere asla fırsat verilmemeli, sorumluluk bilinciyle ve işbirliği kanalları açık tutularak 2023’ün Türkiyesi’ne ulaşılmalıdır. Anlaşarak, konuşarak, uzlaşarak, kucaklaşarak, milli meselelerde aynı hizada buluşarak her engelin aşılacağı, huzurlu günlere cumhurun iradesiyle vasıl olunacağı asla hafızalardan çıkarılmamalıdır. Unutulmasın ki, 31 Mart 2019’da Türkiye’nin geleceği belirlenecektir.”

BAŞKANLIK DİVANI’NDA YENİ GÖREVLENDİRME

Toplantıda Başkanlık Divanı’nda yeni görevlendirmeler de yapıldı. TBMM Başkan Vekili olarak seçilen Celal Adan’dan boşalan Siyasi İşler, Parlamento ve Hükümet İlişkilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu getirildi. Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan’dan boşalan Parti İçi Eğitim, Siyaset ve Liderlik Okulundan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini ise Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Hidayet Vahapoğlu üstlendi. Vahapoğlu’nun ayrıldığı Genel Sekreter Yardımcılığı’na da MYK üyesi Kadir Şekerci getirildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!