İdil'de 20 yıl önce katledilen 16 kişi anıldı

Güncelleme Tarihi:

İdilde 20 yıl önce katledilen 16 kişi anıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2007 17:12

ŞIRNAK'ın İdil İlçesi'ne bağlı Peçenek Köyü'nde, 8 Temmuz 1987 tarihinde PKK'lı teröristlerin katlettiği 16 kişi, düzenlenen törenle anıldı.

Haberin Devamı

İdil'in Peçenek Köyü'nde düzenlenen törene, Şırnak Valisi Selahattin Aparı, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Ahmet Yavuz, İdil Kaymakamı Fatih Akkaya, çok sayıda kişi ve köylüler katıldı. Törende konuşan İdil Kaymakamı Fatih Akkaya, “Türkiye'yi parçalamak için geçmişten bu yana çaba sarf eden bölücü terör örgütünün Peçenek'te katlettiği vatandaşları anmak için bir araya geldik” dedi ve şöyle devam etti:

“Başhut, Taraklı, Pınarcık, Derince, Başbağlar, Çevrimli, Yuvalı ve Peçenek katliamları gibi binlerce katliam terör örgütün kara defterine vebalı ödenecek birer alınacak hesap olarak geçmiştir. Bu acı günlerin bilançosu, on binlerce güvenlik görevlisini ve binlerce vatandaşın canına, Türkiye’nin katrilyonlarca kaynaklarına mal olmuştur. Buna karşılık güvenlik güçlerin üstün gayretiyle nice masum insanların canına kast eden bu hainlerden yaklaşık otuz bini etkisiz hale getirilmiştir.”

Haberin Devamı

Kaymakam Akkaya, “Biz burada geçmişteki o acı anıları hatırlarken, teröre çanak tutanlar ve destek sağlayanlar ufacık çıkarlar pahasına hala masum insanların canına kast eden planlar yapıyor olması üzüntümüzü daha da artıyor. Hak ve adaletten bahsedenlerin, 3 yaşındaki Abdulcelil'in, 4 yaşındaki Reşat'ın hakkından bahsetmeden, neden bugün onları hunharca öldüren teröristlerin haklarından bahsettiklerini iyice anlamamız gerekmektedir. Geçmişi unutturma politikaları bir işe yaramayacaktır” diye konuştu.

Şırnak Geçici Köy Korucuları Derneği Başkanı Mehmet Güngör de yapılan bu haince katliamı unutmayacaklarının altını çizdi. Güngör, şöyle konuştu:

“Ne acıdır ki eli kanlı terör örgütünün bu eylemleri bu köyle sınırlı değildir. Bu katliamı yapan terör örgütü mensupları ve onların yardakçıları bugün bize insan hakları ve demokrasi dersleri vermeye kalksalar da onların karanlık yüzlerini ve kirli geçmişlerini gayet iyi biliyoruz. Hainler hiçbir zaman emellerine ulaşmayacaklardır.”

Katliamın yapıldığı dönemde köy muhtarı olan Mehmet Nuri İstik'in kızı Emine İstik de babasını kaybettiğinde 8 yaşında olduğunu, babasız büyümenin acısının ne kadar çok acı verici olduğunu bildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Öğrencilerin şiirler okuduğu anma törenine katılan vatandaşlar, terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Sinevizyon gösterimi sırasında da törene katılanlar ağladı. Törende, engelli 6 kişiye de tekerlekli araç verildi.

KATLİAM

Terör örgütü mensupları 8 Temmuz 1987'de düzenledikleri saldırıda, Medine İstik, İsra İstik, M. Emin İstik, Şükrü İstik, Gurbet İstik, Tahir Özmen, Süleyman İstik, Fatma İstik, İbrahim İstik, Abdulcelil İstik, Fadile İstik, M. Nuri İstik, Sıdıka Özmen, Devriş Özmen, M. Reşat Özmen ve Nuri Mung'u katletmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!