İddianame yerine özeti okunacak

Güncelleme Tarihi:

İddianame yerine özeti okunacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2008 12:35

Pazartesi günü yeniden başlayacak "Ergenekon Davası"nda, iddianamenin okunmasının uzun süre alacağı dikkate alındı, yaklaşık 90 sayfalık özeti çıkarıldı. Mahkemede, iddianame yerine özeti okunacak.

Haberin Devamı

PAZARTESİ günü tutuksuz sanıkların katılmasıyla yeniden başlayacak olan "Ergenekon Davası"nda, iddianamenin okunmasının uzun süre alacağını dikkate alan mahkeme, iddianame yerine yaklaşık 90 sayfalık özetini okumayı planladı. İddianamenin omurgasını oluşturan 510 sayfalık genel değerlendirmenin özeti hazırlandı.

 

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve arkadaşları, tutuksuz yargılanmalarına ilişkin istemlerinin reddedilmesi üzerine, bir hafta içinde 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulunacak. İddianamenin ya da yerine geçecek özetinin okunmasından sonra, mahkemenin yargılamanın tutuksuz yapılmasına ilişkin başvuruları yeniden ele alacağı bildirildi.

 

Haberin Devamı

Tutuksuz sanıkların mahkemede bulunmamasının büyük sıkıntılar doğuracağını belirten avukatlar, mahkemenin, aldığı kararla tutuksuz sanıkların da mahkemede bulunması yolundaki kararıyla bu sorunun aşılmasının önemli olduğunu söylediler. Pazartesi günü sanık ve avukatlarının kimlik tespitlerinin tamamlanmasından sonra, iddianame yerine geçecek özet belgenin okunmasına geçilecek. Sanık avukatlarının iddianamenin tamamının okunmaması konusunda görüş birliği sağladıkları, yasanın ilgili hükmünün yerine getirilmesi için iddianame yerine geçecek belgenin okunmasının öngörüldüğü bildirildi.

 

Dosyalar birleştirilecek

 

Aralarında emekli orgeneraller Şener Eruygur, Hurşit Tolon, ATO Başkanı Sinan Aygün, gazeteci Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, Organize Suçlar eski Şube Müdürü Adil Serdar Saçan'ın da bulunduğu şüpheliler için hazırlanacak iddianame, aynı bir numara verilecek. Daha sonra mahkeme, devam eden dava ile dosyayı birleştirecek.

 

Halen iddianameleri hazırlanmayan şüphelilerden eski milletvekili Turhan Çömez ile emekli general Levent Ersöz yurtdışında bulunuyor. Bu kişilerin Türkiye'ye ne zaman dönecekleri ise yakın çevreleri tarafından da bilinmiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!