İddianame hazır

Güncelleme Tarihi:

İddianame hazır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2018 01:31

GEZİ Parkı eylemlerinde Okmeydanı’nda Berkin Elvan’ın öldürülmesi soruşturmasını yürütürken 31 Mart 2015’te DHKP/C’li teröristler Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol tarafından makamında şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’la ilgili soruşturma tamamlandı.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılığınca hazırlanan iddianamede, 4’ü tutuklu 14 şüphelinin 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu ile 7.5 yıl arasında hapisle cezalandırılması talep edildi.

İddianamede, Savcı Kiraz’ı şehit eden teröristlerden Şafak Yayla’nın eylem nedeniyle öldürüleceğinin önceden bilindiği, bu nedenle Yayla’nın eşyalarının diğer örgüt üyelerine dağıtıldığı belirtildi. İddianame İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın onayının ardından İstanbul 27’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Mahkeme, iddianamenin kabul ya da reddine ilişkin kararını önümüzdeki günlerde açıklayacak.

YÖNETİCİLER YURTDIŞINDA
İddianamede terör örgütünün olay tarihi ve halen en üst düzeydeki karar organı olan üyelerinin yurtdışında bulunduğu, merkez komitesinde, Faruk Erener, Zerrin Sarı, Nuri Eryüksel, merkez komitesinin alt hiyerarşisinde yer alan ve merkez komiteye karşı sorumlu olan genel komitede ise Mesut Demirel, Hüseyin Fevzi Tekin, Şadi Naci Özpolat, Şerafettin Gül, Seher Demir, Musa Aşoğlu ile olay tarihinde ve halen hükümlü olan Ercan Kartal ve Hüseyin Özarslan’ın yer aldığı belirtildi.

BAKMADAN GEÇME!