İçki içen öğretmenlere taş yağmuru

Güncelleme Tarihi:

İçki içen öğretmenlere taş yağmuru
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2006 00:00

Aydın'ın Söke İlçesi Öğretmenevi’nin alkollü içki içilen restoran bölümü taşlı saldırıya uğradı. Camları kıran taşlardan biri garsona isabet ederken, olay sırasında yemek yiyip alkol alan ve maç izleyen öğretmenlerle, misafirler panik yaşadı.

Çeltikçi Mahallesi, Kurtuluş Caddesi üzerindeki Söke Öğretmenevi’nin restoran bölümünde önceki akşam masalarda bir yandan yemek eşliğinde alkol alan öğretmenler ve konuklar, bir yandan da oynanan Ankaraspor- Fenerbahçe maçını televizyondan izlemeye başladı. Bu sırada kimlikleri ve sayıları belirlenemeyen kişiler tarafından restoran taş yağmuruna tutuldu. Taşlardan üçünün isabet etiği camlar gürültüyle parçalanarak çevreye dağılırken, bir taş da servis yapan garsona isabet etti. Salonda bulunanlar korkuyla masaları terkederken, kendisine taş isabet eden garson dahil kimse yaralanmadı. Olay yerine gelen polis, incelemelerden sonra saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

Emekli öğretmen İsa Gümüş, "Ben o anda dinlenme salonunda oturuyordum. Taşların doğrudan restoran bölümüne atılması kafaları karıştırıyor. Bir süre önce de lokalin idari bölümüne hırsızlar girmiş ve bilgisayar çalınmıştı" dedi.

Protestoyla karışık

SAADET Partisi (SP) tarafından Çağlayan Meydanı’nda düzenlenen ’İnanca saygı, zalimlere lanet, peygambere sevgi’ mitinginde yaklaşık 50 bin kişi Hazreti Muhammed’le ilgili yayınlanan karikatürleri protesto etti. Mitinge katılanlar Başbakan Tayyip Erdoğan’a da "Vatandaşa-Çiftçiye lan, Rasmussen’e selam, AB-IMF-AB’ye ağam, İsrail’e paşam" pankartıyla mesaj yolladı. SP Genel Başkanı Recai Kutan, Müslümanların tepkilerinde ölçülü olması gerektiğini söyledi.

Eşekli tepki

’Gül Kervanına Sen de Katıl’ mitingine Mersin’de yaklaşık 15 bin kişi katıldı. Mitingde, ’Muhammed’in askerleriyiz, kafirlerin celladıyız’, ’Nebiye uzanan eller kırılsın’ ve ’Söz bitti hakaret başladı’ dövizleri taşındı. Bir protestocu da Danimarka Başbakanı Rasmussen’i eşek yerine koyan pankartıyla dikkat çekti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!