İçişleri Bakanlığı şehitler için 2 başmüfettiş görevlendirdi

Güncelleme Tarihi:

İçişleri Bakanlığı şehitler için 2 başmüfettiş görevlendirdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2011 17:17

Şırnak'ın Silopi İlçesi Emniyet Müdürü Selim Kan'ın, Şırnak Valiliği tarafından görevden alınmasının ardından İçişleri Bakanlığı terör saldırısı sonucu 2 polis memurunun şehit o lmasıyla ilgili soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Silopi ilçesinde polis evine 11 Mayıs'ta düzenlenen ve 2 polis memurunun şehit olduğu saldırı olayından sonra Şırnak Valiliği idari soruşturma için İçişleri Bakanlığından müfettiş istedi. Saldırıda şehit olan polis memuru Gökmen Şimşek'in yakınları ise, aldıkları bir telefon ihbarı üzerine olayda ihmali olduğu iddiasıyla Silopi ilçe Emniyet müdürü Selim Kan hakkında Edirne Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan'ın talimatı ile Silopi ilçesinde 11 Mayıs'ta polisevinin güvenlik noktasına düzenlenen ve polis memurları Gökmen Şimşek ve Muharrem Ünlü'nün şehit olduğu olay ile ilgili ihmali olduğu iddia edilen İlçe Emniyet Müdürü Selim Kan görevden alındı. Kan, Şırnak Emniyet Müdürlüğü bünyesine alınırken, Silopi'ye İdil İlçesi Emniyet Müdürü Murat Esentürk atandı. İçişleri Bakanlığı, 2 polis memurunun şehit olmasıyla ilgili inceleme başlattı. Bakanlık tarafından 2 polis başmüfettişi görevlendirdi.

Haberin Devamı

Silopi ilçesine 11 Mayıs'ta düzenlenen ve 2 polis memurunun şehit edildiği olaydan sonra şehit polis memuru Gökmen Şimşek'in yakanlarını arayan bir kişi, olayda ilçe emniyet müdürünün ihmali olduğunu belirtmesi üzerine Şimşek ailesi, İlçe Emniyet Müdürü hakkında Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!