İçişleri Bakanı Öztürk'ten Taksim açıklaması

Güncelleme Tarihi:

İçişleri Bakanı Öztürkten Taksim açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2015 13:24

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Taksim'in 1977 yılının 1 Mayıs'ında hayatını kaybeden 37 kişiyi anmak için gelecek olan herkese açık olduğunu söylemesinin ardından bir açıklama da İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk'ten geldi. Öztürk, Taksim'de 1 Mayıs kutlaması talebine ilişkin, "İstanbul'da valiliğin kararını gördünüz, valiliğimizin kararı bu, uygulanacak" dedi.

Haberin Devamı

Adana Valiliğini ziyaret eden Öztürk, valilik anı defterini imzaladıktan sonra, Adana'da uzun süre görev yaptığını, bugün de seçim güvenliği toplantısı dolayısıyla kentte bulunduğunu söyledi. Adana'nın sevdiği güzel bir şehir olduğunu aktaran Öztürk, "Burada bulunmaktan son derece mutlu olduğumu belirtmek isterim" dedi.

İçişleri Bakanı Öztürkten Taksim açıklaması

"Taksim'de 1 Mayıs kutlaması talebiyle" ilgili bir soru üzerine Öztürk, "İstanbul'da valiliğin kararını gördünüz, valiliğimizin kararı bu, uygulanacak" yanıtını verdi. Öztürk, bir gazetecinin "Siirt'in Eruh ilçesinde bir köy muhtarının silahla öldürülmüş halde bulunması" olayının terörle bağlantılı olup olmadığı yönündeki sorusunu ise "Araştırıyoruz onu. Yani olabilme ihtimali yüksek ancak henüz netleşmedi" şeklinde cevapladı.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Öztürkten Taksim açıklaması

Öztürk, daha sonra Vali Mustafa Büyük ile basına kapalı görüştü.

DAVUTOĞLU: KARANFİLLERİNİ KOYSUNLAR

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün Karayolları işçileriyle bir araya geldi. Konuşmasında 1977 yılında yaşanan ve 37 kişinin hayatını kaybettiği 1 Mayıs'ı hatırlatan Davutoğlu, "Taksim’e yarın bu vatandaşlarımızı anmak için gelecek olan, herkese Taksim açıktır. Gelsinler karanfillerini koysunlar" dedi.

İçişleri Bakanı Öztürkten Taksim açıklaması

Davutoğlu şunları söyledi: Taksim’e yarın bu vatandaşlarımızı anmak için gelecek olan, herkese Taksim açıktır. Gelsinler karanfillerini koysunlar. İlk fırsatta bende gidip orada bir karanfille vatandaşlarımı anacağım inşallah. Hem onları anacağım, hem de tekrar tekrar çağrıda bulunacağım. Seçime giderken bu ülkede kaos çıkarmak isteyenlere fırsat vermeyelim. Bütün kaybettiğimiz dostlarımızın emekçilerin, dostlarımızın hatıralarını analım.

Haberin Devamı

"TÜRKİYE'NİN HER MEYDANI AÇIKTIR"

Bugün sabah İstanbul valimizle de konuştum. Tekrar çağrıda bulunuyorum, Taksim’de anmak için gidecek sembolik nitelikteki gruplar karanfillerini koysunlar. Sonra yasal olarak gösterilen meydanlarda özgürce 1 Mayıs emek ve dayanışma gününü kutlasınlar. Türkiye’nin her meydanı açıktır.

İçişleri Bakanı Öztürkten Taksim açıklaması

Ama 1 Mayıs’ta hayatını kaybeden vatandaşlarımızın hatırasını istismar ederek kim bu ülkeyi kaosa sürüklemek isterse, kim Molotof kokteyli ya da başka araçlar kullanarak şiddet ortamına götürmek istenirse, bilinsin ki kamu düzeninden hiçbir şekilde taviz verilmeyecekti.

İSTANBUL VALİSİ ŞAHİNDEN 1 MAYIS AÇIKLAMASI

Haberin Devamı

İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Taksim her türlü gösteriye, toplantıya kapalı bir alan olduğu için 1 Mayıs’la ilgili kutlamalara da kapalıdır. Yalnızca yarın sembolik olarak işçi temsilcilerimizin veya siyasi parti temsilcilerimizin çelenk koyma ve Kazancı Yokuşu’nda karanfilli anma imkanı tanınacak. Ama onun ötesinde herhangi bir faaliyet olmayacak" dedi.

Kamu Denetimi Kurumu’nun (KDK), İstanbul Bürosu açılışına katılan Valis Vasip Şahin, 1 Mayıs kutlamaları ve alınan önlemlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Şahin, şunları söyledi:

"Başka emekçilerimiz ve işçilerimiz olmak üzere tüm halkımızın 1 Mayıs bayramını kutluyorum. 1 Mayıs resmi olarak da tatil ve bayram kutlanıyor. 1 Mayısın bayram havasında ve tadında geçmesini özellikle diliyorum. Biz de valilik olarak 1 Mayıs’ın en güzel şekilde kutlanması için iki miting alanına 6 miting alanı daha dahil ederek geniş imkan sağlamaya çalıştık. Ancak Taksim her türlü gösteriye, toplantıya kapalı bir alan olduğu için 1 Mayıs’la ilgili kutlamalara da kapalıdır. Yalnızca yarın sembolik olarak işçi temsilcilerimizin veya siyasi parti temsilcilerimizin çelenk koyma ve Kazancı Yokuşu’nda karanfilli anma imkanı tanınacak. Ama onun ötesinde herhangi bir faaliyet olmayacak. Başta siyasi partiler olmak üzere, konuyla ilgili tüm sivil toplum kuruluşlarına bizlere ve görevlilerimize yardım ve desteklerini talep ediyorum. Herkes huzurlu bir şekilde 1 Mayıs’ı geçirmeli. İstanbul’un 1 Mayıs’ı huzurlu bir şekilde geçirmesi için herkes üzerine düşeni yapmalı"

Haberin Devamı

Gazetecilerin, "Yarın kaç polis görev yapacak?" şeklindeki sorusuna Vali Şahin, "Yeteri kadar tedbirimizi aldık, yeterli kadar polisimiz olacak. Bu konuyla ilgili planlamalarımızı dün bir kez daha gözden geçirdik. Ancak biz ümit ediyoruz ki, bu tedbirlerin uygulanmasına ihtiyaç kalmayacaktır" diye yanıt verdi.

Vali Şahin, önceden ilan ettikleri miting alanlarından 1 siyasi parti ile bir sivil toplum örgütünün 1 Mayıs kutlamalarını bu alanlarda gerçekleştireceklerini söyledi. Şahin kutlamalardan birinin Kadıköy Salı Pazar’ında, diğerinin ise Bakırköy’de gerçekleşeceğini sözlerine ekledi.

BAKMADAN GEÇME!