İçi seni dışı beni yakar

Güncelleme Tarihi:

İçi seni dışı beni yakar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2012 00:00

Kullanmaya kıyamadığınız değerli saatleriniz, içmeye kıyamadığınız puro ve şaraplarınız ya da mücevherleriniz karanlık köşelerde gizlenmeye mahkum olmasın!

Haberin Devamı

Buben& Zörweg'in koleksiyonerler için ürettiği kasalar, kasadan ziyade şık bir dolap gibi duruyor. Evdeki dolaplarınızdan farkı İsviçre bankalarının da güvenerek çalıştığı kilit sistemine sahipler. Buna rağmen mekanizmaları bakım gerektirmiyor. Evinizde kullandığınız diğer tüm alarm sistemleriyle sorunsuz çalışabiliyor.

Koleksiyonerlerin en çok ilgi gösterdiği model, Time Mover. Ürün, mekanik ve otomatik saatlerin kullanılmadıkları zamanlarda da çalışır durumda kalabilmeleri için geliştirildi. Sahip olduğu sistemle birden fazla saati eş zamanlı kurulabiliyor. Saat koleksiyonerleri için üretilmesine rağmen kasanın içinde ayrıca mücevher çekmeceleri, humidor, bar ve müzik sistemleri de bulunuyor. Humidor bölümünde yıllanmış purolar tazeliğini kaybetmeden muhafaza ediliyor. Talebe göre ışıklandırma da ekleyebiliyorsunuz. Kaliteli ahşap, deri ve Alman işçiliğiyle, kasadan ziyade şık bir dolap gibi görünüyor.

Haberin Devamı

Öne çıkan bir diğer modelse Mirage. Fiyatı 71 bin 760 Euro olan Mirage'ın çift taraflı ön cam yüzeyi kasada saklı duran saatlerinizi görünür kılıyor. Güvenlik kasası, 16 adet bölümde toplam 26 saati muhafaza edilebiliyor. Modele opsiyonel olarak bluetooth ve MP3 yerleştirme istasyonlarıyla yüksek teknoloji HiFi sistemleri de yerleştirebiliyorsunuz. Spy glass teknolojisi sayesinde iç ışıklar kapalıyken, içeride yer alan saatler görünmüyor, yerine ayna görünüyor.

ASTON MARTIN'LE EL ELE

Buben&Zörweg’in en özel kasasıysa Aston Martin için ürettiği Object Of Time ‘One 77’... Sadece 77 adet üretilen bu kasada havalı Aston Martin arabalarını andıran tasarımın içinde saat kurma ünitesi, bar, humidor ve yüksek teknoloji bir ses sistemi var. Geçen yıl Baselworld fuarında tanıtılan ürünün fiyatı 118 bin 560 Euro.

Yılın düğününe özel kalem

Monaco Hükümdar Prensi HSH Albert II ve Miss Charlane Wittstock geçen yıl temmuz ayında masal gibi bir düğünle evlenmişti. Dünyanın gözü kulağı Monaco'da yapılan yılın düğünündeydi. Şimdi bu düğün için bir de kalem yapıldı. Kalemi Visconti firması üretti. Yalnızca 388 adet üretilen Visconti'nin özel kalemi, Grimaldi hanedanının karakteristik paylaşımcılık, cömertlik ve dayanışmacılık geleneklerinin sembolü olarak tasarlandı. Serinin tüm gelirinin, yeni evliler tarafından seçilen hayır kurumuna verilmesi kararlaştırıldı. Fildişi renkli organik reçine üzerine, Sterling gümüş el yapımı telkari sanatı ve 18 karat pembe altından olan kaleminin uç bölümü de 23 karatlık altından. Çift rezervuarlı ve power-filler dolum sistemli. Kabartmalı resmi nikah logosuysa inci ve beyaz lake kaplamadan. El yapımı masif ahşap kutu içinde satılıyor. Fiyatı 2 bin 500 Euro.

Haberin Devamı

Godiva’ya altın kalp ve çilek

Ülkemizin önde gelen mücevher markalarından Topall, lüks çikolatanın dünyadaki lider markalarından Godiva için özel bir koleksiyon hazırladı. 'Topall for Godiva' adıyla 5 Şubat tarihinden itibaren Godiva’nın Nişantaşı ve Akmerkez mağazalarında satışa sunulacak olan koleksiyonda yer alan parçalar kolye ucu, çikolata paketi için süs gibi hediyelerden oluşuyor. Bu parçalar arasında yer alan çikolatalı kalp ve çikolatalı çilek Godiva'ya özel olarak üç farklı boyda üretildi. Altın süsler boy ve gramlarına göre 750-1200 lira arasında değişen fiyatlarla satılacak ve çikolata paketlerinin kurdelelerinin üzerine takılacak. Koleksiyonun, lüks segmentinde yepyeni bir trendin başlangıcı olması beklenirken Godiva-Topall işbirliğinin bundan böyle de farklı koleksiyonlarla devam edeceği açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!