İbrahim Selçuk da ‘VIP’ çıktı

Güncelleme Tarihi:

İbrahim Selçuk da ‘VIP’ çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2005 01:47

Enerji yolsuzluğundan tutuklanan müteahhit İbrahim Selçuk’un, VIP salonlarını kullandığı ortaya çıktı. Selçuk’u kapıda karşılayan polisler, valizlerini alarak kargoya teslim etmiş.

ADALET Bakanı Cemil Çiçek’in, ‘Ankara ve İstanbul havaalanlarındakiler AŞTİ ve Esenler otogarlarını geçtiler’ diye yakındığı VIP salonlarını kullananlardan birinin de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyesinde yürütülen yolsuzluk operasyonunun merkezinde yer alan, tutuklu sanık müteahhit İbrahim Selçuk’un olduğu ortaya çıktı.

İKİSİ GEÇEN YIL

Yoğun olarak Esenboğa ve Atatürk havalimanları VIP salonlarını kullandığı belirlenen Selçuk’un, daha çok milletvekili beraberinde yolculuk yaptığı öğrenildi. Defalarca VIP yolculuğu yaptığı belirlenen Selçuk’un bilinen üç gezisinden ikisi geçen yıl gerçekleşti. Bunlardan biri Hac döneminde bazı milletvekilleri ile İstanbul’dan Ankara’ya yapılan yolculuk sırasında, diğeri de yine geçen yılın ikinci yarısında Güneydoğulu bir milletvekili beraberinde ve aynı güzergáhta gerçekleşti.

ADAN: ŞAŞIRDIK

Selçuk’un görgü tanıklı bir VIP uçuşu ise bundan 3-4 yıl önce Ankara’dan İstanbul’a yapılan hava yolculuğunda gerçekleşti. Bu uçuşa tanık olan iki kişiden biri DYP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan. Adan, geçen hafta yapılan DYP Başkanlık Divanı toplantısında, konu enerji operasyonuna gelince bir anısını arkadaşlarına şöyle aktardı:

PALTOSU OMZUNDA

‘Önceki koalisyon dönemiydi. Bundan 3-4 yıl önceydi. Ankara’dan İstanbul’a gittik. Ali Coşkun Bey de vardı. Birlikte İstanbul’a indik. Atatürk Havalimanı VIP Salonu’na da birlikte geçtik. Ama yanımızda biri daha vardı. İki elinde valizler, omuzunda paltosu olan biri. VIP Salonu’na girince iki polisin koşarak bize doğru geldiğini gördüm. Şaşırdım. Ali Coşkun’un da şaşırdığını fark ettim. O zaman bakan değil; ama ben, doğrusu polislerin yine de onu karşılayacaklarını düşündüm.

HOSGELDİN AĞABEY

Polisler hemen gelip, ‘Hoşgeldin Ağabey’ deyip, o tanımadığımız adamın elindeki valizleri aldılar. Bunun üzerine biz de, bu kadar itibar gören bu adamı merak ettik. Neden tanımıyoruz ki, diye düşündük. Sonra bir polise kim olduğunu sorduk. Bize hayret etti, nasıl tanımıyoruz diye. Meğer İbrahim Selçuk’muş. Yani o zaman da ünlüymüş.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!