İbrahim Şahin'e terfi

Güncelleme Tarihi:

İbrahim Şahine terfi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 1998 00:00

Haberin Devamı

Susurluk soruşturması nedeniyle hakkında dava açılan Özel Harekât Dairesi eski Başkanvekili İbrahim Şahin, terfi ettirildi. Şahin'in yanı sıra haklarında açılan soruşturmalar halen süre 43 müdür de terfi edilenler arasında yer aldı. Bu gelişme Emniyet teşkilatında tepki aldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Susurluk soruşturması nedeniyle hakkında dava açılan Özel Harekât Dairesi eski Başkanvekili İbrahim Şahin'i terfi ettirdi. Şahin'le birlikte hakklarında soruşturma bulunan 43 müdür daha terfi ettirildi. Terfi ettirilenler arasında, Susurluk kazasında ölen polis müdürü Hüseyin Kocadağ'ın kardeşi Hasan Kocadağ da bulunuyor. Şahin'in yanı sıra halen haklarında soruşturma süren 43 kişi, aklandıkları takdirde, emniyet müdür yardımcılığına terfi edecek. 9 şube müdür yardımcısı da aklandıkları takdirde şube müdürlüğüne yükselecek.

Haklarında dava açılmış müdürlerin terfi ettirilmesi, Emniyet teşkilatında yadırgandı. Emniyet Genel Müdürü Necati Bilican başkanlığında oluşturulan terfi komitesi bu yıl, 199 polis müdürünü birinci sınıf emniyet müdürlüğüne, 384 müdürü ise ikinci sınıf emniyet müdürlüğüne terfi ettirdi. 138 polis müdürü de üçüncü sınıfa terfi ettirildi. Bu kararlar İçişleri Bakanı Murat Başesgioğlu tarafından onaylanarak yürürlüğe girdi. Terfi ettirilen polis müdürlerinden bazılarının adları şöyle:

Özel Harekât Dairesi eski Başkanvekili İbrahim Şahin, Özel Harekât Daire Başkanvekili Behçet Oktay, İstanbul Etiler Polis Okulu müdür Yardımcıları Mehmet Çağlar ve Şükrü Gürler, Başbakanlık Koruma Müdürü Bedri Yanar.

Çetenin ‘vurucu timini yönettiği’ suçlamalarına hedef olan Şahin, Susurluk skandalının patlak vermesinden sonra açığa alınmıştı.

Şahin, kumarhaneci Ömer Lütfü Topal cinayetinden sorumlu tutularak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan Özel Harekât'ta görevli üç polis memurunu Ankara'ya götürmüştü. Bunun üzerine Topal cinayetini soruşturan Sarıyer Cumhuriyet Başsavcısı Veli Engin Aslan, ‘görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle’ bazı görevlilerin yanı sıra Şahin hakkında da soruşturma açmıştı.

Ayrıca TBMM Susurluk Komisyonu'na ifade veren Şahin, ‘Mehmet Özbay olarak tanığı Abdullah Çatlı ile sadece yemek yediğini’ iddia etmişti. Ancak kısa süre sonra Kanal D, Çatlı ile Şahin'in bir düğünde karşılıklı çiftetelli oynarken çekilmiş fotoğraflarını yayımladı.

Bu gelişmeler üzerine açığa alınan Şahin, İstanbul DGM'nin tanık olarak dinlenmek için yaptığı çağrıya uymayarak kayıplara karıştı. Bunun üzerine mahkeme Şahin hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkardı. Buna rağmen televizyon porgramlarına çıkan, Ankara'nın göbeğinde hiç çekinmeden arkadaş ziyaretine giden Şahin, uzun süre bulunamadı. Mart 1997'de polise teslim olan Şahin, Eylül 1997'de Susurluk davasında tutuksuz yargılanmak üzere serbet bırakıldı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!