İbrahim Arıkan kimdir?

Güncelleme Tarihi:

İbrahim Arıkan kimdir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2016 14:46

Eğitim sektörüne yaptığı yatırımlarla tanınan, Yurtiçi Kargo ve MEF Okulları'nın bağlı olduğu Arıkanlı Holding’in kurucusu İbrahim Arıkan yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Eğitim dünyasının duayeni olarak bilinen İbrahim Arıkan, yaşam savaşını kaybetti. 22 Ocak 1941 Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Salur’da dünyaya gelen İbrahim Arıkan, uzun süredir sağlık sorunları nedeniyle hastanede tedavi görüyordu.

Arıkan, 4 Şubat Perşembe günü saat 12:00’da MEF Okulları Ulus Kampüsü’nde cenaze töreni düzenlenecek ve ardından Zincirlikuyu Camii’nde kılınacak ikindi namazı sonrasında son yolculuğuna uğurlanacak.

İlkokul öğretmeni olmak için sınava girerek, Mimar Sinan Öğretmen Okulu’nu kazanan Arıkan, okuldaki başarılarından dolayı lise öğretmeni olarak yetiştirilmek üzere Ankara Yüksek Öğretmen Okulu'na seçildi. Ankara Yüksek Öğretmen Okulu'nu ve Fen Fakültesi Fizik-Matematik Bölümü'nü tamamlayan Arıkan, 1968’de fizik öğretmeni oldu.

Haberin Devamı

ÖZDEBİR KURUCU BAŞKANI

1968-1971 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü'nde asistanlık görevini yürüten İbrahim Arıkan, 1972 yılında MEF (Modern Eğitim Fen) Dershanesi'ni kurdu. 1981 yılında faaliyete geçen ÖZDEBİR’in (Özel Dersaneler Birliği) kurucu başkanı olan Arıkan, 24 Ekim 2005 tarihine kadar ÖZDEBİR Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü.

Türkiye'deki ilk profesyonel kargo taşımacılığı şirketi olan Yurtiçi Kargo’yu, 1982'de açan İbrahim Arıkan, eğitim dünyasına yaptığı yatırımlarla tanınıyor. 1996 yılında okul öncesi, ilköğretim, lise ve uluslararası okullar grubundan oluşan MEF okulları’nı kuran Arıkan, 11 Şubat 1996 tarihinde tüm şirketlerini, Arıkanlı Holding bünyesine kattı.

ARIKANLI HOLDİNG BÜNYESİNDE 24 ŞİRKET BULUNUYOR

"Eğitim", "Taşımacılık", "Medya ve Yayıncılık", "Turizm ve Sağlık", "Enerji", "Organik Tarım", "Sigortacılık" ve "Sanayi ve İnşaat" alanlarında yatırımlar yapan Arıkanlı Holding; 24 şirketi bünyesinde barındırıyor.

Evli ve 3 çocuk babası olan Arıkan, iş dünyasında oluşturduğu şirketler kurduğu sistem ve yarattığı markalardan dolayı 16 Nisan 2009 tarihinde "Liderlik Onur Ödülü" ile onurlandırıldı.

Lefke Avrupa Üniversitesi (European University of Lefke) senatosu tarafından; 14 Mayıs 2001 tarihinde, K.K.T.C'nin ekonomisine ve eğitim sorunlarına olan katkısı nedeniyle; “İşletme Bilim” dalında "Fahri Doktora" ünvanına layık görülen Arıkan’a, MEF Eğitim Kurumları'nı eğitim dünyasına kazandırması dolayısıyla, 22 Mayıs 2009 tarihinde ABD'nin saygın üniversitelerinden Roger Williams Üniversitesi tarafından “Beşeri Bilimler” dalında "Doktora" verildi.

Haberin Devamı

ARIKAN 10 KİTAP KALEME ALDI

'Modern Fizik', 'Biz Bize', 'Orijinal Fikir Üretme ve Yaratıcılık', 'Kurum Başarısı İçin', 'Yöneticiye Mektup', 'Her Durumda Başarmak', 'Kriz Önce Haber Verir Sonra Kapıyı Çalar', 'Tarih Ekonomiyi, Ekonomi Tarihi Oluşturur', 'Ya Yenilenirsin Ya da Yenilenirsin' ve 'Öğreten Öğretmen' adında 10 kitap yazan Arıkan’ın çeşitli dergi ve gazetelerde yayımlanmış makaleleri bulunuyor.

BAKMADAN GEÇME!