İBB'den Gezi Parkı'na ağaç ve çiçek

Güncelleme Tarihi:

İBBden Gezi Parkına ağaç ve çiçek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2013 12:00

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Gezi Parkı hakkıda yaptığı açıklamada "Çalışmalar sonunda Gezi Parkı'na 100 ağaç, 202 bin mevsimlik çiçek ve 5 bin gül dikilmiş olacak " denildi.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Taksim Meydanı ve Gezi Parkı çevresinde bin kişilik ekiple çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Taksim ve çevresinde temizlik çalışmalarına devam ettiği belirtilen açıklamada, "Park Bahçeler ve Yeşil Alan Daire Başkanlığı da tahrip edilen yeşil alanları yeniden düzenliyor. Planlanan çalışmalar çerçevesinde ilk etapta dün Taksim'e 20 yeni yetişkin ağaç, Cumhuriyet Anıtı çevresi ile gezi parkı havuzlarının çevresine ise 152 bin çiçek dikti. Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin dün başlayan çalışmaları bugün de devam ediyor. Ekipler Taksim gezi parkına 5 günde 30-35 cm çevresinde, 7-8 metre büyüklükte 80 adet yetişmiş ağaç daha dikiyor" denildi.

Ekimin devam edeceği kaydedilen açıklamada, "Gezi parkına son iki günde dikilen 152 bin mevsimlik çiçeğe ilave olarak 50 bin çiçek 5 bin gül daha ekilmeye başlandı. Çalışmalar sonunda Gezi parkına 100 ağaç, 202 bin mevsimlik çiçek ve 5 bin gül dikilmiş olacak. Göstericiler tarafından tahrip edilen parkta 26 bin m2 alanın çimleri de değiştirilecek. Gezi parkında tahrip edilen, aydınlatma, sulama sistemi ve çocuk parkı yenileniyor. Parkta parçalanan bankların yerine 50 adet yeni bank konulacak. Gösteriler sırasında tahrip edilen otobüs durakları, tabelalar, trafik ışıkları, yön levhaları, ilan panoları, trafik kameraları, kaldırımlar da sürdürülen çalışmalar çerçevesinde yenileniyor" ifadeleri yeraldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!